Gratis verzenden > €90,- (NL)
Klantenservice Inloggen 0 product(en) - 0uw winkelmandje is leegprocessing
0 product(en) - 0uw winkelmandje is leegprocessing

Winkelmandje € 0

Rood
Wit
Rose
Mousserend
Dessert
Port & Sherry
Deelnemende wijnwinkels
Winkelmand

Contreras Ruiz Kala Huelva

Verkoop door: Quiubo | Categorie: Dessert

Late oogst Zalema, natuurlijk zoet!

Zalema Vendimia Tardia, podredumbre noble…..voor wie iets zoekt dat soortgelijk is aan Franse Sauternes en Hongaarse Tokaji, maar eens een keer iets anders wil! Zeer gelimiteerde oplage van een bijzondere wijn uit Zuid Spanje ; en het is vergelijkbaar met Sauternes of Tokaji. Heeft ondanks dat de Kala uit Zuid Spanje komt echt totaal geen enkele schijn van iets sherry-achtigs !! Proef dit pareltje en je bent verkocht!

Elegant en delicaat als Franse Sauternes en Hongaarse Tokaji

De Kala is fris zoet, met een perfecte balans tussen zuren en restsuikers, heeft een lange diepe nasmaak, is een heerlijk rijke dessertwijn. Kala zit in een 300 ml fles met gespoten bloenmopdruk die speciaal ontworpen is voor deze wijn, en wanneer je 2 flessen koopt, krijg je ze in een speciaal voor deze wijn gemaakte cadeauverpakking. De wijn is ontstaan als een hommage aan 2 generaties vrouwen ; de moeders en oma’s….

Zoete wijn maken 

Hoe maak je eigenlijk zoete wijn? Door suiker toe te voegen? Nee, nee! Dat is niet toegestaan. Een van de manieren om zoete wijn te maken: gebruik druiven die zijn aangepast door edele rot.

Vendimia tardia / late harvest

Hierbij laat de wijnmaker de suikers concentreren in de druiven. Hij oogst ze later in het seizoen dan gebruikelijk. Hierdoor wordt het fruit zoeter/rijper en nemen de druivensuikers toe. Dit proces wordt ook ‘vendimia tardia’ genoemd.

Podredumbre noble, edele rotting

De wijnmaker doet dit niet alleen. Een illustere schimmel die luistert naar de naam ‘Botrytis Cinerea’ helpt hem ook een handje. Hier in de strook begrensd door de Middellandse zee en de wateren van Nationaal park Cota Doñana, laten ze druiven besmet raken met deze schimmel, een schimmel die van nature voorkomt in de wijngaarden. Samen met de warme zonnestralen van de herfst, doet die schimmel hard zijn best om in de schil van de druif minuscule gaatjes te prikken, waardoor het water in de druiven kan verdampen. Het resultaat is dat de concentratie suikers, ten opzichte van het water, toeneemt. Dit resulteert in een geconcentreerde smaak en structuur. Tot slot voegt deze schimmel nog wat extra aroma’s toe.  Aroma’s als marmelade, biscuit, honing, noot, abrikoos zijn typisch voor wijnen met edele rotting.

Lekker bij

fruitige desserts, kaasplankje en dan vooral de blauwe kazen, foie gras

Land: Spanje
Streek: Condado de Huelva
Domein: Contreras Ruiz
Jaar:
Druif: Zalema
Smaak: Wit en zoetig
Classificatie: D.O.
Wijn/spijs: fruitige desserts , kaasplankje, blauwe kazen ( vraag naar een Payoya Azul...!) foie gras
Alcohol: 14
Inhoud: 0,375

Online wijn bestellen van Quiubo

Quiubo is specialist in bijzondere Spaanse wijnen, wijnen van streekeigen, soms bijna uitgestorven druivensoorten, wijnen van kleine familiebodega's die jarenlang eigenlijk alleen te proeven waren in de wijnstreken zelf, en…

Bekijk het assortiment