Francisco Gomez Vid-A Sauvignon blanc | Spanje | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc
Francisco Gomez Vid-A Sauvignon blanc | Spanje | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc

Francisco Gomez Vid-A Sauvignon blanc

2022

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Spanje
Spanje, Alicante
Sauvignon Blanc

14,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Biodynamisch en vegan

Deze geel-groene biodynamische en diervriendelijke wijn is ingetogen qua geur. Je ruikt rijpe peer, appels, kruiden, gras en – zoals kenmerkend voor de sauvignondruif – buxus. Maar in tegenstelling tot veel sauvignons stuift deze wijn je glas niet uit. De smaak is zuiver, mollig met sappig exotisch fruit, peer en zachte zuren (uitzonderlijk voor sauvignon). Rond en vol in de mond met een mooie lengte.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Spanje
Streek Streek Alicante
Druif Druif Sauvignon Blanc
Domein Domein Francisco Gomez
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsFruits de mer
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biodynamisch
Biologisch
Vegan

De Grote Hamersma score

“ “

Bodega Francisco Gomez

Vid-A [uitgesproken als Bida] betekent ’het leven’. De Vid-A serie beschrijft de jaarcyclus: Elke fles staat voor een seizoen. Dit seizoen wordt beschreven op het etiket en afgebeeld met een insect. Elk insect staat ook voor een aspect van de natuur, zoals deze vlinder voor schone lucht. De bodega (vrij vertaald): “het merk “VID-A” staat voor de passie die we voelen voor het platteland en voor de prachtige cyclus van het leven die we zich elke dag zien ontwikkelen; omdat we de aarde en stokken behandelen tot we prachtige wijnen krijgen, volgens de voorouderlijke techniek van het werken op het veld onder de maankalender.”

Lees meer

Bodega Francisco Gomez

Eigenaar Francisco Gomez had als kind al de droom om een bodega te beginnen. Met de inkomsten van zijn bouwbedrijf heeft hij 150 hectare wijngaarden en 200 hectare olijfgaarden gekocht en een schitterende, indrukwekkende bodega gebouwd, die sinds 2000 in bedrijf is. De wijngaarden liggen tussen de 500-600 m. De grond bestaat uit zand, kalksteen (caliza) (filtert mooi) en stenen. De stenen zorgen voor een goede isolatie en mineraliteit. Men plukt machinaal in de nacht.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven