Mendez Moya Seis Cosechas | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Syrah en Tempranillo
Mendez Moya Seis Cosechas | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Syrah en Tempranillo
De Grote Hamersma score 8.5

Mendez Moya Seis Cosechas

2016

Rode wijn

Cabernet Sauvignon, Syrah, Tempranillo

20,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Pure, ongefilterde, sulfietarme wijn

Een verrassende Bordeauxblend uit de Sierra Nevada vlakbij Granada. Een verademing als je het vergelijkt met Bordeaux met veel hout. Een bijzondere wijn ook, gemaakt van 6 (!) verschillende jaargangen (2016 t/m 2021). Zachte, elegante, donker kersenrode natuurwijn, 18 maanden gerijpt. Fris, puur van smaak, drop, donker fruit, zachte taninnes, leer, toast.​

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Granada
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Syrah, Tempranillo
Domein Domein Bodega Mendez Moya
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de la tierra
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“Donker fruit, leer, wat droog en streng, een zekere somberheid, maar daarnaast ook die fraaie heldere puurnatuurtoets, die schone zuren.”

Vino de la Tierra Altiplano de Sierra Nevada. Nee, wij hadden er ook nog nooit van gehoord. Maar daar, op 1200 meter hoogte, heeft Méndeze Moya zijn wijngaarden. Deze Seis Cosechas maakt hij van zes verschillende oogsten = 2016 t/m 2021 – éen wijn. en natuurwijn. Geen sulfiet. Wel 18 maanden hout. Apart, net wat u zegt. Aparte wijn dan ook. Donker fruit, leer, wat droog en streng, een zekere somberheid, maar daarnaast ook die fraaie heldere puurnatuurtoets, die schone zuren.

Lees meer

Bodega Mendez Moya

Wie bedenkt het om 6 verschillende jaargangen van dezelfde houtgelagerde wijn te blenden tot een jaartalloze wijn? José Mendez Moya dus. Hij is een ecologische wijnmaker in hart en nieren. Eigenzinnig, zorgvuldig en met veel passie en geduld maakt hij aan de noordkant van de Sierra Nevada, natuurwijnen van superieure kwaliteit. Met groot respect voor de natuur verzorgt hij zijn wijngaarden en begeleidt hij het vinificatieproces. Dat proef je terug in zijn pure, ongeklaarde, ongefilterde wijnen, zonder toevoegingen van gisten, sulfiet, zuren etc.. In de eenvoud toont zich de meester, want zijn sulfietarme wijnen (met minder dan 1 mg/l die vrijkomen bij het vinificatieproces) zijn toch stabiel. Daarmee maakt hij een lange neus naar zijn behoudende leermeesters op de opleiding.

Lees meer

Pas op met zuurstof!

Voordeel van niet klaren, niet filteren en geen extra sulfiet is dat de wijn zeer puur van smaak is en mensen die last hebben van sulfiet, deze wijn zonder problemen kunnen drinken. Nadeel van geen extra toegevoegde sulfiet is dat de wijn sneller oxideert als de fles eenmaal open is. Als u van de geopende wijn ook nog de volgende dag wilt genieten, voorkom dan dat er zo weinig mogelijk zuurstof bij kan. Karafeer / Decanteer de wijn niet. Doe meteen weer de kurk op de fles nadat u er een glas/glazen van heeft uitgeschonken. Bewaar het restant in de koelkast voor de volgende dag. Aangezien de wijn ongeklaard en ongefilterd is, zit er onderin de wijn depot. Voorzichtig uitschenken dus, niet decanteren. Het is geen probleem om ongeopende flessen nog enkele jaren te bewaren.

Lees meer
Scroll naar boven