Garcia de Verdevique Vijiriego | Spanje | gemaakt van de druif Vijiriega
Garcia de Verdevique Vijiriego | Spanje | gemaakt van de druif Vijiriega
De Grote Hamersma score 9-

Garcia de Verdevique Vijiriego

2022

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Spanje
Spanje, Granada
Vijiriega

14,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Unieke druif Vigiriego

Gemaakt van de unieke autochtone vigiriegodruif, die alleen in de Alpujarras en op de Canarische eilanden voorkomt. Vijiriego is een uniek en zeldzaam druivenras van 2500 jaar oud, dat 1000 jaar voor Christus (!) door de Phoeniciërs in Spanje is geïntroduceerd.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Spanje
Streek Streek Granada
Druif Druif Vijiriega
Domein Domein Garcia de Verdevique
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de la tierra
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

Absoluut unieke natuurwijn

Deze ‘erg spannende wijn’ (Harold Hamersma) is beslist geen allemansvriend. Het is een krachtige gele natuurwijn van de autochtone druif vigiriego. Gemaakt door Alberto Garcia en zijn vader Antonio, zoals deze kleine familiebodega dat al meer dan een eeuw doet. Een onvergelijkbare wijn: kruidig, karaktervol, vol, fris, met veel fruit, amandelen en een klein bittertje dat karakteristiek is voor deze druif. Een gastronomische, ongefilterde wijn die je vooral moet drinken bij bijpassend eten. Durf je de uitdaging aan?

Lees meer

De Grote Hamersma score 9 (sterwijn)

“Van deze wijn kenden we de barrica, de houteditie al. Die bezongen wij ruimschoots. Wij vroegen ons af of we te maken hadden met viognier, rijpe chardonnay, marsanne of roussanne. Een blend daarvan? Nee, het bleek de u natuurlijk welbekende vigiriegodruif die het zo ongelooflijk goed doet in het door u gefrequenteerde Cumbres del Guadalfeo, niet ver van Granada.  Excuses voor het oponthoud maar we moest beide even opzoeken. Volgens de Almachtige Gids Wine Grapes van Robinson, Harding en Vouillamoz is het een nog net niet vergeten druif die zijn heil in Andalusië heeft gezocht. Om zich daar te presenteren onder verschillende schrijfwijzen, met ogenschijnlijk volstrekte willekeur tussen de medeklinkers geplaatste o’s, a’s, i’s, u s en e’s, te danken waarschijnlijk aan overdadige consumptie van de wijnambtenaar van de burgerlijke stand.  Hoe is de naam zegt u? Vijariego? Bujariego? Verijadiego? Vijiriego? Of Vujariego? Weet u wat? Schenk nog eens in dan doen we nog een poging? Graag zelfs. Want erg spannende blanco. Neigend naar bovenstaande wijnen. Met nog een handje rozijnen, geroosterde zaadjes uit een Ottolenghi-recept, umami-signalen, sherrytonen en biologische appelmoes. Stevige bitters. Natuurwijn die de orange-sfeerverlichting heeft aangestoken.  Maar nogmaals: dat was de houtversie. Deze doet het zonder planken. Nog steeds diep en gelaagd, spannend en onalledaags maar meer op wit fruit, ziltig, flinterende zuren, pril-bitterig, gistig en kwikzilverig. Scoort vanwege zijn vriendelijk prijs hetzelfde als de barrica. Score: 9, sterwijn.”

Lees meer

Bodegas Garcia de Verdevique

Bodegas Garcia de Verdevique is een klein familiebedrijf dat bijzondere natuurwijnen maakt. Ze bewerken hun wijngaarden nog met muilezels. Hun wijngaarden zijn de hoogste van het vasteland van Europa en liggen rond de 1400 meter in de Sierra de La Contraviesa, in de Alpujarra Granadina, in een bevoorrechte natuurlijke omgeving en met een speciaal microklimaat voor het verbouwen van wijnstokken en van grote ecologische waarde. Lekker bij (Vette) vis, gebakken of gegrild; Thaise gerechten.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven