Arraez Verdil | Spanje | gemaakt van de druif Verdejo
Arraez Verdil | Spanje | gemaakt van de druif Verdejo

Arraez Verdil

2021

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Spanje
Spanje, Valencia
Verdejo

17,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Wijn van bijna uitgestorven druif

De Arraez Verdil is een bijzondere wijn van het lokale druivenras verdil. Uit wijngaarden met 30 jaar oude stokken. De bodem van kalksteen en de 3 maanden sur lie geven complexiteit aan de wijn. De wijn heeft een bleek gele kleur. De fris en rijke aroma's doen ons denken aan wit vruchtvlees en bloemen zoals oranjebloesem, lelies en limoenen. In de mond rijk (rijp fruit), rond, toch fris, tikje ziltig en héél licht bittertje.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Spanje
Streek Streek Valencia
Druif Druif Verdejo
Domein Domein Bodega Arraez
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsFruits de mer
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Bodega Arraez

Bodega Arraez maakt “wijnen om het leven te drinken”, aldus eigenaar Toni Arraez. Het 68 jaar oude familiebedrijf richtte zich in de beginjaren op het maken van bulkwijnen. In 2007 transformeerde Toni Arraez (3e generatie) het familiebedrijf in een eigentijdse moderne bodega met een eigenzinnige, experimentele en innoverende kijk op het wijnvak. Dat zie je o.a. terug in het duurzame ontwerp van de nieuwe bodega, de type wijnen van alleen lokale druivenrassen en de hippe manieren waarop de bodega zichzelf en hun wijnen presenteert. Een lancering van een nieuwe wijn vond bijvoorbeeld plaats in een plaatselijke tattoo shop. De opvallende fleslabels zijn gemaakt door een inmiddels veelgevraagde artiest uit de streek. Op het etiket Samaruc, een kleine endemisch vis die voorkomt in het natuurpark Albufera. Het visje wordt met uitsterven bedreigd, net als de autochtone druif verdil waarvan de wijn gemaakt is.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven