Gini Soave Classico DOC | Italië | gemaakt van de druif Garganega
Gini Soave Classico DOC | Italië | gemaakt van de druif Garganega

Gini Soave Classico DOC

2021

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Italië
Italië, Veneto
Garganega

19,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zeer elegant

In het glas een strogele kleur met groen-gouden reflecties en in de neus intens en geurig, frisse witte bloemen (meidoorn, vlier, kers etc.), witte perzik en tropisch fruit. In de mond is deze Soave Classico harmonisch, elegant en persistent met amandelnoten en mineralen.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Veneto
Druif Druif Garganega
Domein Domein Gini Sandro e Claudio
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Classico

De Soave Classico van Gini is een wijn die de beste uitingen van de wijngaarden van Gini samenbrengt. Een enkele fles om de aroma’s en smaken van hun land harmonieus uit te drukken. De vermelding “Classico” onderscheidt de Soave gemaakt van wijngaarden die in het historische heuvelachtige gebied staan waar Garganega-druiven traditioneel worden verbouwd.

Lees meer

Vinificatie

In oktober worden de druiven met de hand geplukt. De Soave Classico is gemaakt van 100% Garganega druiven die van 70 jaar oude stokken komen. Gini werkt gecertificeerd biologisch (biodynamische wijnbouw) en is belangrijk voor Sandro en Claudio. Alle druiven komen uit eigen wijngaarden (totaal 12 hectare groot), gelegen binnen de gemeente Monteforte d’Alpone. De samenstelling van de bodem bestaat uitvulkanisch gesteente. Alcoholische fermentatie in rvs cuves m.b.v. wilde gisten (géén toevoeging van SO2), malolactische vergisting werd geblokkeerd, gevolgd door 6 maanden opvoeding sur lie op kleine rvs vaatjes en flesrijping.

Lees meer

Serveertip

Heerlijk als aperitief of heerlijk bij pastagerechten, vis of wit vlees (gevogelte).

Lees meer

Wijnhuis

Het verhaal van Gini gaat terug tot de jaren 1500. Sinds die eeuw heeft de familie Gini haar eigen wijngaarden in Monteforte verbouwd en daarom kunnen we zeggen dat ze tot de oudste wijnbouwers in het Soave Classico-gebied behoren. Sommige studies hebben aangetoond dat de familie Gini in het gebied Contrada Salvarenza al in de 16e eeuw land bezat. Kennis is door de eeuwen heen, van generatie op generatie, overgedragen aan vader Olinto, meesterwijnmaker, die zijn vaardigheden en passie voor dit vak rechtstreeks op Sandro en Claudio heeft overgedragen. Zo is hun werk in de loop van de tijd een traditie geworden. Nu zijn Sandro en Claudio, de beheerders van dit erfgoed van kennis, ervaring en liefde voor dit land, samen met hun families.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven