Wijnen van de Garganega druif

Ontdek de verrassende schoonheid van Garganega wijnen! Deze Italiaanse druif staat bekend om haar delicate aroma's van witte bloemen en rijpe perziken. Proef de frisse zuurgraad en de elegante, minerale tonen die deze druif zo geliefd maken.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Garganega

Witte druiven
De Garganega wijnen worden op grote schaal geproduceerd, zowel in het noorden, als in het zuiden van land en worden internationaal goed ontvangen.

Soave wijn

Haar populariteit heeft ze mede te danken aan de Venetiaanse witte Soave wijn. De authentieke wijn wordt zowel als cépage- als assemblage wijn geproduceerd. De Garganega druif vormt de basis van de Soave, met als bekendste assemblage partner Trebbiano, maar ook met Chardonnay en Pinot Grigio gaat het samen goed. De goudgele wijnen zijn droog, maar harmonieus met frisse fruitige aroma’s van citroenen en mandarijnen. Proef delicate toetsen van amandel en marjolein in de mond. Naarmate de druiven meer rijpheid bereiken kunnen de wijnen neigen naar weelderige zoet, met een zilte afdronk.

Grecanico Dorato

De Garganega druif is een laatrijpe soort. Op de vruchtbare gronden van Sicilië, waar ze beter bekend is als Grecanico Dorato, kunnen de Garganega wijnstokken zeer krachtig zijn. Overproductie moet onder controle worden gehouden om de kwaliteit te waarborgen. De Garganega heeft de neiging om pittige zuren te ontwikkelen en die zich goed lenen voor de productie van zoete wijnen. Zoals voor de recioto wijnen. Deze wijnen zijn via de appassimento-methode geproduceerd om de concentratie van aroma’s te stimuleren. Ze hebben een uitstekend bewaarprofiel en kunnen tot een decennium of langer op de fles rijpen.

Spijs en wijn combinaties met Garganega

Proef Garganega wijnen met lichte gerechten met verse groene tuinkruiden.

● Mosselen gekookt in witte wijn, knoflook en peterselie
● Geroosterde courgette met dragon, gevuld met geitenkaas
● Kleefrijst met mango (voor zoete recioto wijnen)
● Citrus gemarineerde tofu met verse aromatische groene kruiden

Scroll naar boven