Pasqua Romeo & Juliet Passimento Bianco | Italië | gemaakt van de druif Garganega
Pasqua Romeo & Juliet Passimento Bianco | Italië | gemaakt van de druif Garganega

Pasqua Romeo & Juliet Passimento Bianco

2021

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Italië
Italië, Veneto
Garganega

12,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

Vivino score 4.0
  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Romantische liefdesverhaal

De Pasqua Romeo & Juliet Passimento Bianco is een volle rijke witte wijn. De wijn komt uit Valpolicella vlakbij Verona in Noord-Italië. De naam verwijst naar het romantische liefdesverhaal Romeo & Juliet. Wie ooit in deze stad is geweest, kent ongetwijfeld het balkon van de opera Romeo & Julia. De muren staan volgeschreven met liefdesteksten.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Italië
Streek Streek Veneto
Druif Druif Garganega
Domein Domein Pasqua
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Rijk en verfrissend

De smaak van de Pasqua Romeo & Juliet Passimento Bianco is verfrissend, rijk en krachtig. Ook zit er een klein ‘botertje’ in. Het is een aangenaam complexe wijn. De Romeo & Juliet past goed bij allerlei gerechten, van scherpe kaas tot boterachtige kip- en visgerechten. De kleur van de wijn is diep geel. In de geur vind je aroma’s van perzik en tropisch fruit, zoals lychees. Ook ruik je iets noot-achtigs: amandelen. De afdronk is lang en aangenaam.

Lees meer

Witte wijn gemaakt volgens de passito-methode

De wijn wordt gemaakt volgens de passito-methode. De Garganega druiven worden direct na de oogst te drogen gelegd in kratten. De druiven verliezen door het drogen rond de 25% van hun vocht. Daardoor neemt in de druiven het suikergehalte en de aroma’s toe. Hierna volgt een maceratie van 12 uur die de complexiteit en structuur ten goede komen. De vinificatie geschiedt grotendeels in RVS-vaten. Een deel van de wijn rijpt 3 maanden lang in houten vaten.

Lees meer

Derde generatie van de Famiglia Pasqua

De geschiedenis van Pasqua Vigneti e Cantine gaat terug tot 1925, toen de broers Pasqua vanuit Puglia naar Veneto zijn getrokken en daar een wijngaard zijn gestart. Pasqua bleef groeien in het midden van de 20e eeuw, breidde zijn wijngaarden uit en voegde er een bottelarij aan toe. Inmiddels heeft de derde generatie van de famiglia Pasqua leiding van de huidige eigenaren Riccardo, Alessandro, Cecilia and Giovanni Pasqua.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven