Heraclio Bobal - Cabernet Sauvignon | Spanje | gemaakt van de druiven Bobal en Cabernet Sauvignon
Heraclio Bobal - Cabernet Sauvignon | Spanje | gemaakt van de druiven Bobal en Cabernet Sauvignon

Heraclio Bobal - Cabernet Sauvignon

2022

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Spanje
Spanje, Valencia
Bobal, Cabernet Sauvignon

11,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Diervriendelijke blend

Vegan wijn uit Utiel-Requena. Heraclio is de naam van wijlen de vader van Lorenzo, één van de huidige eigenaren. De afbeelding op het etiket is die van een bonte specht. Eén van de vogels die Heraclio steeds minder zag in de velden, wat hem als een van de eersten in de regio deed besluiten om 17 jaar geleden al over te stappen naar biologische wijnbouw. Zonder gebruik van gif, om o.a. de mussen en bijtjes te sparen.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Spanje
Streek Streek Valencia
Druif Druif Bobal, Cabernet Sauvignon
Domein Domein Sierra Norte
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Intens fruitig en vol

De Heraclio Bobal – Cabernet Sauvignon is een interessante combinatie van de Spaanse druif bobal met de wereldse druif cabernet sauvignon en levert een fris, kruidig glas op. De kleur is diep kersenrood met kardinaal-rode flonkeringen. De Heraclio heeft een intens fruitige neus met aroma’s van zwart fruit en aalbes. Plezierig, vol en fruitig in de mond. Fris, met levendige tannines en een aanhoudende kruidige ondertoon.

Lees meer

Vinificatie

Elke variëteit is apart geoogst en gevinificeerd. Bobal is geplukt in de 3e week van september en de cabernet sauvignon in de 2e week van oktober. De wijnen zijn veelvuldig overgepompt om een betere extractie van de kleur, voorlopers van de aroma’s en alleen zachte tannines te krijgen. Heraclio zou er trots op zijn geweest! Eco en zonder gebruik van dierlijke producten. Serveertemperatuur 14-16  ̊C.

Lees meer

Natuurvriendelijk wijnhuis

Sierra Norte (1999) is de gezamenlijke bodega van 3 familiebedrijven. Men werkt er biologisch en gebruikt ook geen dierlijke bestanddelen bij het vinificatieproces, waardoor de wijnen ook officieel veganistisch zijn.

Lees meer

Lekker bij

Gegrilde groenten met truffelolie, braadstukken en stoofschotels, klein wild, gerechten met rood vlees, kaas en vleeswaren.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven