Il Conte Villa Prandone Navicchio Pecorino | Italië | gemaakt van de druif Pecorino
Il Conte Villa Prandone Navicchio Pecorino | Italië | gemaakt van de druif Pecorino
De Grote Hamersma score 9- sterwijn

Il Conte Villa Prandone Navicchio Pecorino

2022

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Italië
Italië, Marche
Pecorino

17,90

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een gastronomisch glas!

Klassieke volle en intense Pecorino uit Le Marche. Geel van kleur en neigend naar goud. Het boeket is fruitig, vol en uitgesproken, met aroma’s, intens en complex dat doet denken aan citrusvruchten, specerijen, gekonfijt fruit en broodkorst. Vol, aromatisch en evenwichtig, met elegante en aanhoudende tonen van mediterrane kruiden. Score 9- in De Grote Hamersma.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Marche
Druif Druif Pecorino
Domein Domein Villa Prandone
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsFazant
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine controllata
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9- sterwijn

“ “

Deze wijn scoort goed hoog!

Niet alleen in De Grote Hamersma, maar ook 2 glaasjes in de Italiaanse Gambero Rosso en 91 punten in het Amerikaanse wijn magazine the Wine Spectator.

Lees meer

Absolute kwaliteit

De oorsprong van de boerderij IL CONTE VILLA PRANDONE waar deze wijn wordt geproduceerd heeft diepe wortels in de geschiedenis, kunst en wijnbouw van de regio Marche. Gelegen in het centrum van 40 hectare wijngaarden op het landgoed, in Monteprandone in Contrada Colle Navicchio (250 meter), een prachtige heuvel op het zuiden, met de wind en geuren van de Adriatische Zee in het oosten (7 km), en het gunstige klimaat in het westen dei Monti Sibillini (30 km). Vooral bekend om de productie van karakteristieke en exemplarische wijnen van het gebied onderscheidt het zich door de constante, extreme zoektocht naar absolute kwaliteit

Lees meer

Villa Prandone

Geboren naast de wijngaarden van hun familie, de derde generatie broers De Angelis (Walter, Emmanuel, Samuel en Marina) groeiden op met een liefde voor het platteland en een constante passie voor hun werk, waarbij ze hun leven wijden aan voortdurende verbetering, in navolging van in de voetsporen van de oprichters Il Papa Marino en de grootvader Amilcare die samen het bedrijf in de jaren 60 hebben opgericht. Het landgoed beslaat ongeveer 50 hectare en wordt gekenmerkt door de teelt van inheemse druiven zoals Pecorino, Passerina, Montepulciano en Sangiovese. Elk huisproduct van “Il Conte” is een uitbreiding van zijn territorium en de daarmee verbonden wijntradities: van Rosso Piceno tot Offida Pecorino en Passerina. Wijnen die getuigen van een uniek vakmanschap, met een typische Marche-charme, die vandaag de dag nog steeds worden verkregen met eeuwenoude wijnbereidingsmethoden die generaties lang zijn doorgegeven.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven