Jorche Soltema Primitivo IGP Salento | Italië | gemaakt van de druif Primitivo
Jorche Soltema Primitivo IGP Salento | Italië | gemaakt van de druif Primitivo

Jorche Soltema Primitivo IGP Salento

2018

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Italië
Italië, Puglia
Primitivo
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

Bekroond

12,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.0
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

Bekroond

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Mooie Primitivo uit Salento

De Soltema van Jorche is gemaakt van 100% Primitivo druiven en is een volle houtgelagerde Italiaanse rode wijn. De unieke aroma’s en parfums kenmerken deze wijn die gestructureerd is en een zachte en fluweelzachte smaak heeft. Vivino score 4.0.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif Primitivo
Domein Domein Jorche
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Smaaksensatie

De kleur van deze wijn is intens robijnrood. Het aroma is heerlijk en soepel met tonen van gemengde bessen, aards en lichte vanille.In de mond zacht, evenwichtig en de juiste hoeveelheid fruit en tannines. In de afdronk lang met zachte tannines en een klein zoetje. Deze wijn heeft de ideale omgevingscondities; zon, aarde en een zeebriesje. Alle bevordelijk voor een uitstekende rijping van de druiven. De druiven worden jaarlijk met de hand geplukt in kleine kisten. Rijping volgt 9 maanden in Italiaanse “botti” (grote houten vaten) en 3 maanden op fles. De Soltema is bekroond met de ‘Merano Wine Award’. Kan na productie nog lang bewaard worden.

Lees meer

Jorche

Alweer meer dan een eeuw geleden is het toen Giovanni, de betovergrootvader van Dalila en Emanuela begon met de wijnmakerij. Vandaag, met de 5de generatie, is bijna alles veranderd maar het blijft altijd onveranderd, de diepe essentie van de wijnbouwtraditie. Met veel liefde, plezier en traditie wijden Dalila en Emanuela, de dochters van Antonio (achterkleinzoon van Giovanni), zich met nieuwsgierigheid, creativiteit en enthousiasme aan de historische familieactiviteit en de gastvrijheid in de Masseria.

Lees meer

Nieuwe fase

Primitivo, Negramaro, Fiano en Bianco d’Ales-sana zijn de autochtone Salento-variëteiten die Jorche teelt, met bijzondere aandacht voor het herstel en respect voor typische cultivars van de zone, die in de loop van de tijd zijn vergeten, zoals Bianco d’Alessano . De bouw van het huidige wijnhuis valt samen met het begin van een nieuwe fase in de wijnbouwactiviteit van Jorche en met het begin van zijn nieuwe wijnen. De zes hectare jonge wijngaarden liggen rondom de nieuwe wijnmakerij, een moderne en technologisch innovatieve structuur met punctuele controlesystemen in alle fasen van het productieproces, die tegelijkertijd de authentieke waarden uit het verleden behouden. De wijnen rusten in de stilte van de nieuwe ondergrondse kelder, waar de veroudering van de Primitivo van Jorche plaatsvindt in de grote vaten en in de barriques en, deels nog steeds, in de oude “capasuni”, volgens de originele methode.

Lees meer

Lekker bij

Complexe en goed gestructureerde pastagerechten en vleesgerechten, zelfs gestoofd. Het typische lokale gerecht is “Tria” (een typisch handgemaakt pasta) met kikkererwten en “alla pignata” paardenvlees.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven