Menu
Kyrenia by Celestino Gaspari Ripasso Valpolicella | Italië | gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone, Oseleta en Rondinella
Kyrenia by Celestino Gaspari Ripasso Valpolicella | Italië | gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone, Oseleta en Rondinella

Kyrenia by Celestino Gaspari Ripasso Valpolicella

2018

Rode wijn

Corvina, Corvinone, Oseleta, Rondinella

26,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.1

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Kyrenia | Ripasso Valpolicella

Robijnrood van kleur met granaatreflecties naarmate de wijn ouder wordt. Aroma's van rijpe kers, rijp fruit en pruimen. In de mond zacht en omhullend met een aangename sappigheid, tonen van rijp fruit en kruidigheid.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Garda
Druif Druif Corvina, Corvinone, Oseleta, Rondinella
Domein Domein Kyrenia by Celestino Gaspari
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsOssenhaas
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

“Laat mij voorstellen, ik ben Kyrenia. Ik ben een schip uit het oude Griekenland, de Europese bakermat van de wijnbouw, gebouwd en gesneden voor het vervoer van wijnzakken en amforen op zee. Ik bracht feest en vreugde naar de havens van de Middellandse Zee en Ik ben vandaag de enige getuige van dat tijdperk. Na eeuwen ben ik hier nu naast Zÿmé om mijn missie voort te zetten, namelijk het vervoeren van mijn wijn naar elke haven die hem wil ontvangen. Zymé is ook de gist waar ik vandaan kom geboren en vervolgens gesmeed door dezelfde handen. Mijn lot is echter anders en ik geef de voorkeur aan de eenvoud van de aarde boven de verfijning van alchemistische banketten. Ik druk mezelf uit door sappige en gemakkelijk te drinken wijnen die niet onbelangrijk zijn, maar zelfs capabel om elk moment en elk gerecht op een aangename en elegante manier te begeleiden. Ik wil graag de identiteit van de druiven en het gebied waar ik vandaan kom respecteren en daarom vertrouw ik altijd in de eerste plaats op de attente en deskundige hand van mijn bewaarder Celestino Gaspari. Vooral een wijnmaker, dan kelderman. Mijn reis is voltooid en verrijkt met jouw plezier, dus… voor jou!”

Lees meer

Wijn/Spijs

Geschikt bij vleeswaren en middelrijpe kazen. Serveertemperatuur: 18°C

Lees meer

Productie

Handmatige oogst van de druiven. Eerste gisting in staal. In Januari de tweede gisting op de schillen van de Amarone voor ongeveer 15 dagen. Rijping in grote Slavonisch eikenhouten vaten voor ongeveer 30 maanden. Groeigebied: San Pietro in Cariano (Valpolicella)

Lees meer