Los Vascos Carmenere Grande Reserve | Chili | gemaakt van de druif Carménère
Los Vascos Carmenere Grande Reserve | Chili | gemaakt van de druif Carménère
De Grote Hamersma score 9 sterwijn

Los Vascos Carmenere Grande Reserve

2019

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Chili
Chili, Colchagua-Vallei
Carménère

14,82

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Chileense identiteit in Bordeaux stijl

Een rijping van 12 maanden op Frans eiken heeft de wijn een Chileense identeit in Bordeaux stijl. Een groot deel van de barriques, zijn afkomstig van de eigen kuiperij van Château Lafite-Rotschild. Aroma’s van kers, braam, granaatappel en pruim zijn te vinden, met de rode en zwarte peper, zwarte olijf, gegrilde groente, kaneel, cederhout en gerookte chilipeper in de geur van deze prachtige wijn. Vivino score 3.9.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Chili
Streek Streek Colchagua-Vallei
Druif Druif Carménère
Domein Domein Los Vascos
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsHert
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGran Reserva
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9

De Grote Hamersma score 9 sterwijn

“Erg veel wijn voor dit geld. Levert gewoonlijk een Ster op. Nu ook.”

“Los Vascos. Klinkt natuurlijk een beetje als de huiswijn van een grillrestaurant. Veel deftiger is het natuurlijk om te zeggen dat er een echte Rothschild op tafel komt, Lafite nog wel. Maar waar de bordeauxversie een paar honderd euro per fles verlangt, blijft deze daar ruim onder. En dat terwijl er toch ook echt gebruik is gemaakt van carmenère, een van de officiële bordeauxdruiven. Los Vascos, een van de oudste wijndomeinen van Chili, en weet zich de afgelopen dertig jaar gemanaged door de Barons de Rothschild, pleisterplaats Pauillac. Gelukkig gaat dat niet ten koste van de authenticiteit van carmenère, die zich zo’n beetje heeft geprofileerd als de nationale druif van Chili. Laat zich er zo uitpikken bij blindproeverijen, zo eigen is ie. Koele bramen, kersenlikeur, condenspruimen, doppio espresso, Callebaut-chocolade uit de ijskast, smokey almonds. Erg veel wijn voor dit geld. Levert gewoonlijk een Ster op. Nu ook. Ondanks dat gepronk met dat de Rothschild. Heeft ie helemaal niet nodig.”

Lees meer

Soepele tannines

De tonen van bittere chocola en kersenliqueur komen in de mond naar voren. Lengte aan de wijn worden gegeven door soepele en aangename tannines. Met dit druivenras en het terroir komen alle kenmerken van deze wijn tot uitdrukking.

Lees meer

Wijngaarden van Los Vascos

De wijngaarden van Viña Los Vascos bevinden zich in Colchagua Vallei in het Midden van Chili bij Peralillo. Hier werden 250 jaar geleden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant. De eerste Franse druivenrassen werden rond 1850 geïntroduceerd. In 1981 kreeg de bodega definitief de naam Viña Los Vascos, een eerbetoon aan de oorspronkelijke Baskische eigenaren. Los Vascos betekent letterlijk Baskisch. Domaines Barons de Rothschild (Lafite) heeft sinds 1988 de eigendomsrechten van Los Vascos, een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

Lees meer

Stille Oceaan

Op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan liggen de wijngaarden op ruim 120 meter hoogte. De hitte wordt tijdens de zomermaanden getemperd door de wind van zee en in de winter is het gebied vrij van vorst. Om het volledige aromapotentieel te ontwikkelen krijgen de druiven alle gelegenheid langzaam te rijpen door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht.

Lees meer

Colchagua-vallei

De wijngaarden lagen vroeger vooral in het vlakke deel van de Colchagua-vallei. Aan de rand van de vallei heeft Los Vascos bij het dorp Peralillo, op de hellingen de nieuwere delen van het wijnimperium aangeplant. Cabernet sauvignon is beroemd geworden om de kwaliteit die in Colchagua-vallei werd ontwikkeld. Bij Viña Los Vascos speelt dit druivenras de hoofdrol, maar ook andere rassen als carmenère, syrah en malbec doen het hier uitstekend. Extra complexiteit en evenwicht wordt bij de Los Vascos Grande Réserve en Le Dix verleent, net zoals dat in Bordeaux gebruikelijk is.

Lees meer

Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing rond de wijnstokken wordt continue de waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur bijgehouden, dankzij een ultramodern ‘klimaat-monitoring-systeem’. Château Lafite-Rothschild heeft een eigen kuiperij, een groot deel barriques, de houten vaten worden door Los Vascos gebruikt om kwaliteit, aroma’s en textuur aan de wijn toe te voegen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven