Rechsteiner Carmenere DOC Piave

Verkoop door: Qualyvines | Categorie: Rood

Intens karmijn

De Rechsteiner Carmenere DOC Piave is intens robijnrood met heldere granaatrode reflecties. Deze rode wijn heeft typische kruidige tonen met een vleugje peper, hooi en paprika, en nuances van fruitige zwarte bessen. Het is een heerlijke zachte wijn met een volle body en een aangename fruitige afdronk. Dit is een van de minst dure Piave-wijnen die over het algemeen moeilijk te verkrijgen is: maar wij hebben hem!

Milieuvriendelijke wijntraditie sinds 1881

Cantina Rechsteiner produceert duurzame Veneto-wijnen van hoge kwaliteit met respect voor traditie. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug naar 1881. In dat jaar nam Friederich Rechsteiner het landgoed en de prachtige zeventiende-eeuwse villa Piavon, in Oderzo over van de Graven van Revedin en stichtte wijnhuis Rechtsteiner.

Nog steeds is het wijnhuis in de familie. Tegenwoordig staat het 45 hectare grote landgoed in Veneto onder leiding van Florian von Stepski-Doliwa. Als achterkleinzoon van Ella de jongste dochter van Freidrich is hij een directe nazaat van de oprichter.

Het wijnhuis produceert haar hoogwaardige wijnen in harmonie met de natuur en met respect voor de hulpbronnen. Elke generatie draagt haar kennis en ervaring om de milieu-impact tot een minimum te beperken over aan de volgende. De familie zet zich zo volledig in voor een duurzame landbouwcultuur en het behoud van de regio.

DOC Piave

Oorspronkelijk afkomstig uit Franken, is Carmenère een van de zes druiven die in Bordeaux voor rode wijnen kan worden gebruikt. De naam verwijst naar de organisch rode kleurstof karmijn die typerend is voor de kleur van de wijnbladeren in de herfst. Carmenère werd al in het midden van de 19e eeuw in Piave geteeld, maar werd lange tijd ten onrechte aangezien voor Cabernet Franc. Pas in 2009 werd de Carmenère officieel opgenomen in de DOC Piave. De omstandigheden in deze streek zijn zeer geschikt voor de de druif die veel zon en een warme zomer nodig heeft om volrijp te worden.

De Carmenère druiven voor deze wijn groeide in de wijngaard Busco di Ponte di Piave, Piavon di Oderzo op leemachtige grond. De druiven werden eind september geplukt. Na de eerste gisting van twee weken, werd de most gefermenteerd op 25°C. De wijn verouderde twee maanden in stalen tanks en drie maanden in betonnen tanks.

Rechsteiner Carmenere past bij gekruide gerechten

Het licht kruidachtige karakter maakt deze Rechsteiner Carmenere maakt de wijn een verrassend goede match voor stevige vis, zoals aangebraden tonijn of zeevruchten.  Ook past de wijn goed bij gerechten die op smaak zijn gebracht met kruiden, zoals lam met salsa verde, een kruidenkorst of in een curry.  Uiteraard smaakt de wijn ook heerlijk bij wildgerechten en gekruid vlees van de grill of barbecue en geroosterde paprika of  donkere bladgroenten zoals boerenkool en snijbiet.
Serveer de wijn op een temperatuur van 18°C.

 

Italië
Carmenere
2016
Intens, rond en romig

Online wijn bestellen van Qualyvines

Qualyvines is al sinds 2002 de toonaangevende importeur van bijzondere en spannende wijnen in Nederland. Wij zijn altijd op zoek naar de wijn die verrast, de zintuigen prikkelt en gewoon…

Bekijk het assortiment