Luretta Rosso dell’Emilia Pantera bio | Italië | gemaakt van de druif Barbera
Luretta Rosso dell’Emilia Pantera bio | Italië | gemaakt van de druif Barbera
De Grote Hamersma score 8.5

Luretta Rosso dell’Emilia Pantera bio

2017

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Italië
Italië, Emilia Romagna
Barbera

17,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Wat is dit lekker!

De Luretta Rosso dell’Emilia Pantera is een een fantastische smaaksensatie.  Een blend van drie uiteenlopende druiven: de noordelijke Barbera, de lokale Bonarda en de internationale Cabernet Sauvignon.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Emilia Romagna
Druif Druif Barbera
Domein Domein Luretta
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Opvallend zuiver

Een wijn gerijpt in 100% nieuw Frans eiken. Het resulteert in een glas wat al direct opvalt door zijn zuivere neus, met veel kers en morel/kriek (een zure kers). Daarnaast ruik je ook duidelijk wat ceder, tijm en andere mediterrane kruiden. Zelfs een tikje menthol dan wel mint in de neus voor net die frissigheid. Sappig in de mond met rijpe zure kers en vooral op het einde in de afdronk net een lekkere kick van het bittertje en heel even een stroefje van wat tannines. Maar bovenal is het vooral de zuiverheid die opvalt.

Lees meer

Het wijnhuis Cantina Luretta

De Cantina Luretta, gevestigd in Castello di Momeliano bij Piacenza, in de provincie Emilia Romagna, produceert biologische wijn met respect voor de natuurlijke omstandigheden van groei en ontwikkeling van planten. De provincie Emilia Romagna is eigenlijk voor wijn een vrij onbekend gebied. We kennen het alleen van de bekende en soms beruchte Lambrusco. Toch wordt er door kleine en vaak biologische wijnboeren uitstekende wijn gemaakt. Luretta Rosso dell’Emilia Pantera is er ook zo ééntje. De aanwezigheid van wilde grassen en kruiden zorgen voor een oorspronkelijke balans in de wijngaarden.

Lees meer

Het geheim van Luretta

Het geheim van Luretta is om de typiciteit van de grond en die van de druivensoorten tot uitdrukking te laten komen in de wijn.’ Bij Luretta zorgen ze dat wijnstruiken diep wortelen om de voedingsstoffen in de grond optimaal te benutten. Planten steken daar hun energie in het fruit en niet in het blad. Dit alles resulteert in heerlijke zuivere wijnen met soms net dat uitdagende rafelrandje.

Lees meer

Wijnmaker legt de lat hoog

De wijnmaker, Lucio Salamini kocht met zijn familie in 1993 een aantal wijngaarden op de heuvels van de rivier Luretta. De ambitie was om de beste wijnen van Italië te maken. Hoog gegrepen wanneer je geen ervaring hebt met wijn maken. Is de ambitie van Luretta geslaagd? Er zijn ongetwijfeld betere (en dus duurdere) wijnen te vinden, maar hier heb je, voor een goede prijs echt iets bijzonders in je glas. En dat geldt voor alle wijnen van Luretta. De wijnen zijn verre van doorsnee, maar dat maakt ze juist zo bijzonder.

Lees meer

Lekker bij

De Luretta Rosso dell’Emilia Pantera is heerlijk bij lokale charcuterie als Coppa di Parma, Prosciutto Crudo en Collanata. Maar je kan er ook een Melanzane Parmiggiana naast zetten.

Lees meer

Bekroonde biologische wijn

De Luretta Rosso dell’Emilia Pantera is bekroond met een 8,5 in De Grote Hamersma.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven