Martoccia Brunello Di Montalcino | Italië | gemaakt van de druif Sangiovese
Martoccia Brunello Di Montalcino | Italië | gemaakt van de druif Sangiovese

Martoccia Brunello Di Montalcino

2015

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Italië
Italië, Toscane
Sangiovese

80,00

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Wijn om te koesteren

Brunello di Montalcino is zeker een van de meest bekende en gekoesterde wijnen ter wereld. Het is een rode wijn van buitengewone elegantie en concentratie verkregen door een lang rijpingsproces. Het heeft een volle en etherische geur met hints van wilde bessen, zwarte kers en vanille.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Toscane
Druif Druif Sangiovese
Domein Domein Martoccia
AlcoholAlcohol14,00%
SpijsSpijsHert
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Bewaarcapaciteit

Helder robijnrood, neigt naar granaat bij veroudering. Boeketten van kersen, pruimen en kruiden. Volle, levendige zuren met aroma’s van rood fruit. Frisse en lange afdronk. Potentiële wijn voor lange veroudering.

Lees meer

Vinificatie

100% Sangiovese welke van 20 september tot 15 oktober wordt geoogst. De druiven worden gesneden en geperst, waarna het fermentatieproces plaatsvindt. De druiven schillen en de mostfermentatie duurt ongeveer 20 dagen. Nadat de wijn is afgeladen, wordt deze opgeslagen in containers in getemperde kamers om de malolactische gisting te bevorderen. Rijping: tot 36 maanden, een deel in Slavonische eikenhouten vaten en een deel in Franse eikenhouten barrique. Flesrijping : tot 6 maanden voor verkoop van de wijn op de markt.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven