Morisfarms Avvoltore toscana IGT ROSSO | Italië | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Sangiovese en Syrah
Morisfarms Avvoltore toscana IGT ROSSO | Italië | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Sangiovese en Syrah

Morisfarms Avvoltore toscana IGT ROSSO

2018

Rode wijn

Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Syrah

42,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een volle, krachtige super Tuscan

De super Tuscan Avvoltore van Morisfarms is de ‘vlaggenschip’ wijn van het bedrijf en wordt tegenwoordig gezien als een van de beste Super Tuscans van de wereld. Super Tuscans zijn stevige krachtpatsers die bij zijn ontstaan (rond 1970) niet paste binnen de bestaande regels die destijds waren vastgelegd zoals de druiven die gebruikt worden en het gebruik van Frans eiken in plaats van Sloveens.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Toscane
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Syrah
Domein Domein Morisfarms
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsSalade
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Voor een uitstekende prijs!

De druiven worden verzameld van wijngaarden die op de heuvel‘ Poggio dell’Avvoltore ’zijn aangeplant. De klei-kalksteenbodem produceert een sterke en krachtige tannine, die wordt gevoeld bij het proeven van de wijn. De eerste vintage was in 1988 en de blend heeft sindsdien weinig veranderingen ondergaan. De laatste jaren werd het altijd gekenmerkt door Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Syrah. De kleur is robijnrood met paarse accenten. In de neus een complex bouquet met hints van rijp fruit en vanille. Qua smaak is de wijn vol en zacht. De naam van de wijn beschrijft de havik van Maremma, een roofvogel die vaak over deze wijngaarden vliegt. De krachtige tannine reinigt het gehemelte bij het eten van vleesgerechten, vooral die bereid met tomatensaus, en ook bij het eten van oude en sterke kaas. Uitstekende prijs-kwaliteit! Vivino score 4.2.

Lees meer

Bijzonderheden

In de tweede en vierde week van september en in de eerste en tweede week van oktober worden de druiven geoogst. Gisting in cementtanks met temperatuurregeling. “Remontage” is tweemaal daags gedurende de eerste tien dagen. De wijn wordt vervolgens nog 15 dagen in contact met de schillen gelaten voordat hij in barriques van 225 liter (80% nieuw) verder rijpt, waar malolactische gisting plaatsvindt. De rijping van de wijn in Franse houten vaten duurt ongeveer een jaar en gedurende deze tijd vindt “delestage” plaats. De wijn wordt vervolgens gebotteld en nog 6 maanden gerijpt op fles. Jaarlijks worden er maar 40.000 flessen gemaakt van deze top wijn! Door Vinous beoordeeld met 94 punten!

Lees meer

Wijnhuis

Alweer meer dan 300 jaar geleden verliet de familie Moris Spanje om zich te vestigen in de Maremma streek in Toscane, Italië. Begonnen met het cultiveren was hetin 1977 toen een dochter van Moris trouwde met Adolfo Parentini. Met zijn kennis begon de familie het aanleggen van wijngaarden. Parentini’s vertrouwen en vastberadenheid om wijnen van topkwaliteit te creëren in de Maremma kreeg zijn investering in en promotie van de Morellino di Scansano-appellatie, geboren in 1978, kreeg het predicaat D.O.C.G. In 1981 kwam Morisfarm’s eerste fles Morellino di Scansano uit de kelder en wordt algemeen beschouwd als de vaandeldrager van de appellatie. Parentini creëerde vervolgens de vlaggenschipwijn van de familie, een IGT met de naam Avvoltore (ontleend aan het lokale dialectwoord voor de havik van de Maremma), die nu wordt gezien als een van de beste Super Tuscans over de hele wereld. Met de tweede vintage van Avvoltore in 1990 werd de handtekening van Gualtier Luigi Moris, de schoonvader van Adolfo Parentini, aan het etiket toegevoegd om publiekelijk zijn goedkeuring te tonen voor alle inspanningen die Parentini deed namens de familie Moris. Tegenwoordig wordt Morisfarms gerund door twee van de Moris-neven: Ranieri Moris en Giulio Parentini. Samen behouden ze met passie Parentini’s trotse erfenis van het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die authentiek het gebied weerspiegelen waarin ze worden verbouwd en geproduceer. Ondanks hun internationale succes en bereik blijft Italië de grootste markt. Dit zorgt ervoor eerlijke prijzen en een uitzonderlijke hoge kwaliteit.

Lees meer
Scroll naar boven