Mirambeau Réserve Blanc | Frankrijk | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc
Mirambeau Réserve Blanc | Frankrijk | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc

Mirambeau Réserve Blanc

2021

Wit

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Frankrijk
Frankrijk, Bordeaux
Sauvignon Blanc
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

Bekroond

12,20

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

Bekroond

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Stuivende aroma's van tropisch fruit

Mirambeau Réserve Blanc is een toonbeeld van een moderne witte Bordeaux. De fonkelend goudgeel gekleurde wijn heeft zuivere, stuivende aroma’s van tropische vruchten, citrus en groene appel.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bordeaux
Druif Druif Sauvignon Blanc
Domein Domein Château Tour de Mirambeau
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Tour de Mirambeau

ean-Louis Despagne is een fenomeen. De afgelopen decennia heeft hij de wereld versteld doen staan met zijn sublieme Bordeauxwijnen uit Entre-deux-Mers. Despagne werkte een aantal jaren als oenoloog in Noord-Afrika en in Noord- en Zuid-Amerika vooraleer hij het domein van zijn vader overnam. Dat domein is Tour de Mirambeau in Naujan et Postiac. Despagne had er grootse plannen mee. Hij breidde door de jaren heen de wijngaard uit van 20 naar 88 hectare, verhoogde de dichtheid van de aanplant tot 5000 stokken per hectare èn verlaagde hij de opbrengst tot 1,5 kilo druiven per stok. Doelstelling: betere rijpheid en meer concentratie in de wijn. Ook in de kelder streeft Despagne naar perfectie. De gisting gebeurt bij een volledige temperatuur-beheersing, alle vinificatie- en opslagruimtes zijn geklimatiseerd en de mate van hygiëne leidde in 1997 tot het krijgen van een ISO 9002 certificaat. Het was het eerste ISO- certificaat dat aan een Frans wijnbedrijf werd uitgereikt.

Lees meer

Terroir en vinificatie

Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De bodem bestaat uit kalkrijke zandgrond met een onderlaag van klei. De druiven zijn afkomstig van 6 tot 60 jaar oude stokken. Tijdens de schilinweking wordt een deel van het appelzuur afgebouwd en komen de fruitige aroma’s naar voren. De uiteindelijke blend wordt na vergisting samengesteld en de wijn rust nog enige tijd op RVS cuves.

Lees meer

Smaak en wijn-spijs

Deze fonkelend goudgeel gekleurde wijn heeft zuivere, stuivende aroma’s van tropische vruchten, citrus en groene appel. Maar ook die van verse bloemen, kruiden als munt en een satijnzachte, bijna romige structuur. Schenk deze Mirambeau Réserve Blanc als aperitief of begeleidende wijn bij salades, vis, schelp- en schaaldieren.

Lees meer

Onderscheidingen

Tour de Mirambeau Réserve Blanc 2016 : 90/100 Best Buy Wine Enthousiast

Lees meer

Lekker bij

Zijn sappige levendigheid en fraîcheur verrijken ook de afdronk en maken de witte Tour de Mirambeau als geheel onbeperkt inzetbaar als aperitief of begeleidende fles bij salades, (gerookte) vis, schelp- en schaaldieren. Befaamd is de combinatie met haring.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven