Des Cognettes - Muscadet Cru Clisson (bio) | Frankrijk | gemaakt van de druif Melon de Bourgogne
Des Cognettes - Muscadet Cru Clisson (bio) | Frankrijk | gemaakt van de druif Melon de Bourgogne

Des Cognettes - Muscadet Cru Clisson (bio)

2015

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Frankrijk
Frankrijk, Loiredal
Melon de Bourgogne

16,55

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Muscadet van grote klasse

Een wonderschone muscadet afkomstig van rotsachtige granietbodem (massive armorique) bij de monding van de Loire, de Granite de Clisson. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd. De wijn wordt maar liefst bijna 4 jaar opgevoed op de gistcellen. Het resultaat is een heldere wijn met strogele tint. Vivino score 3.8.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Frankrijk
Streek Streek Loiredal
Druif Druif Melon de Bourgogne
Domein Domein Domaine des Cognettes
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d’Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch
Sulfiet-arm

De Grote Hamersma score

“ “

Marmelade en perzik

In de geur herkennen we marmelade en perzik met een rokerige toets. Een lichte vanillesmaak met honingachtige impressies vullen de smaken van gekonfijt fruit mooi aan. Een fraaie en complexe wijn die het verdiend om ontdekt te worden.

Lees meer

Gerijpt wit

Dit is een witte wijn die prachtig kan ouderen! Tot wel meer dan 15 jaar. Je zult hem niet snel aantreffen bij andere wijnhandels.

Lees meer

Biologisch en sulfietarm

De broers Perraud zijn de jongste telgen van meerdere generaties wijnmakers. Begin deze eeuw hebben ze besloten biologisch te gaan werken. Geen sinecure in een redelijk vochtig kustklimaat. Bovendien gebruiken ze minimaal sulfiet. De wijnen zijn daarom erg puur.

Lees meer
Scroll naar boven