Menu
Vegalfaro Pago de los Balagueses Chardonnay | Spanje | gemaakt van de druif Chardonnay
Vegalfaro Pago de los Balagueses Chardonnay | Spanje | gemaakt van de druif Chardonnay

Vegalfaro Pago de los Balagueses Chardonnay

2022

Witte wijn

Indien 2022 niet beschikbaar is, leveren wij 2023.

19,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.1
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Op en top Chardonnay

100% Chardonnay van meer dan 30 jaar oude wijnstokken van Pago de Los Balagueses in Utiel-Requena – achter Valencia. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd en vervolgens houdt men de most zo’n 8 uur in contact met de schilletjes om extra kleur en smaak te krijgen. Vivino score 4.0.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de Pago
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Rijping sur lies

Fermentatie en opvoeding van zo’n 6 maanden op eikenhouten vaten, 70% nieuw. Tijdens de opvoeding rijpen de wijnen op de fjne ‘lie’ (droesem) om meer complexiteit en smaak te krijgen. De wijn is vol, rijp en rijk, met aangename vanille- en carameltonen in geur en smaak.

Lees meer

Vino de Pago

Wat is dat , een Vino de Pago? Dit is het systeem dat in 2003 door de Spaanse overheid is ingesteld, in samenspraak met de Spaanse wijnmakers-gemeenschap. Het doel is om hogere kwaliteitsaanduiding in leven te roepen. Een categorie die boven de DO en DOC wijnen staat. Spanjes versie van ‘Grand Cru’ wijnen zeg maar. Vino de Pago geldt alleen voor individuele wijngaarden of wijndomeinen en dus niet voor een hele wijnregio. Er zijn tot op heden slechts 14 Pago’s aangewezen en dit is een van de twee biologische, heel speciaal dus.

Lees meer

Het ontdekken waard!

Heerlijk bij visgerechten met een wat meer uitgesproken saus en ook goed bij lichtere kalf vleesgerechten zoals Vitello Tonato.

Lees meer
Scroll naar boven