Phebus - Gran Reservado Merlot Patagonia | Argentinië | gemaakt van de druif Merlot
Phebus - Gran Reservado Merlot Patagonia | Argentinië | gemaakt van de druif Merlot

Phebus - Gran Reservado Merlot Patagonia

2017

Rode wijn

18,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Merlot uit Patagonië

Merlot uit Patagonië waarvan de druiven voor deze wijn uit de Argentijnse regio Alto Valle de Rio Negro, Patagonia komen. Voor deze wijn vindt in december een groene oogst plaats en wordt het aantal trossen beperkt voor meer concentratie. Begin april worden de druiven met de hand geoogste. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo in de druiven niet te beschadigen. Er vindt een dubbele selectie plaats, allereerst van de trossen en vervolg

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsTournedos
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGran Reserva
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

De meermaals bekroonde wijnmakerij van Fabre Montmayou werd begin jaren negentig opgericht door wijnmaker Hervé Joyaux Fabre toen hij vanuit zijn geboorteland Bordeaux naar Argentinië verhuisde en hij was een van de eerste buitenlanders die het potentieel van Argentinië inzag. De wijnen van Fabre Montmayou tonen echte puurheid van fruit met complexiteit, frisheid en elegantie. Dit alles wordt bij elkaar gehouden door Hervé’s onwankelbare geloof in de lokale terroirs en zijn vastberadenheid dat al zijn wijnen deze terroirs zo elegant mogelijk moeten uitdrukken.

Lees meer

Hervé Joyaux Fabre

Hervé Joyaux Fabre, eigenaar en wijnmaker van Fabre Montmayou, werd geboren in Bordeaux, Frankrijk, in een familie van wijnonderhandelaars. Toen hij begin jaren 90 in Argentinië aankwam op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden en een wijnmakerij te beginnen, was Hervé Joyaux Fabre onder de indruk van het potentieel voor Malbec in Mendoza.

Lees meer

Malbec-wijngaarden

Als een echte visionair kocht hij zeer oude Malbec-wijngaarden, geplant in 1908, en bouwde hij de Fabre Montmayou-wijnmakerij met echte boetiekstijl en essentie. Toen de wijnmakerij in Mendoza eenmaal was opgericht, besloot Hervé wijngaarden en een wijnmakerij te kopen in Rio Negro, Patagonië. Hij realiseerde zich dat het unieke koele klimaat van deze zuidelijke regio in combinatie met het “terroir” het mogelijk maakte om geweldige wijnen te creëren die qua stijl heel anders zijn dan die geproduceerd in Mendoza.

Lees meer

Savoir Faire

Zijn passie en “savoir faire” deden de rest. Dankzij zijn samenwerking met zijn vrouw, Diane, kon hij beginnen met het produceren van uitzonderlijke wijnen die internationale bekendheid hebben gekregen en waarvan in meer dan twintig landen wordt genoten. Hervé vervaardigt de wijnen met een nauwgezette benadering om ervoor te zorgen dat elke stap van het proces volgens zijn instructies wordt uitgevoerd. Diane neemt de controle over wanneer de wijn klaar is om naar klanten te worden verzonden. Ze zorgt voor alles, van de kurken tot klanten en daarbuiten.

Lees meer

Wijngaarden

Fabre Montmayou haalt zijn druiven uit wijngaarden in de beste wijnbouwgebieden van Mendoza (Luján de Cuyo) en veel zuidelijker, in  Patagonië (Alto Valle de Rio Negro). Ze verbouwen met traditionele duurzame methoden om de beste druiven te verkrijgen met respect voor het milieu. We oefenen kort snoeien en groen oogsten om het evenwicht van elke wijnstok te verzekeren en de beoogde opbrengsten voor elk van de variëteiten te bereiken. De druiven worden met de hand geplukt zodra het fruit de optimale rijpheid heeft bereikt.

Lees meer

Wijnmakerij

Zodra de druiven bij de wijnmakerij aankomen, worden de trossen zorgvuldig met de hand gesorteerd voordat ze worden verwijderd. Er is een tweedehands sorteertafel voor individuele bessen als ze uit de stammer komen om ervoor te zorgen dat alleen druiven van de allerhoogste kwaliteit in onze wijnen gaan.

Lees meer

Patagonië

Patagonië is de meest zuidelijke regio van Argentinië waar druiven worden verbouwd. Het beslaat de provincies Río Negro, Neuquén en La Pampa en heeft 4 600 hectare wijngaarden. Het heeft het extra prestige dat het de meest zuidelijke wijnbouwregio ter wereld is.

Lees meer

De winters zijn hard en de zomers koel

De winters zijn hard en de zomers koel, vooral ‘s nachts, waardoor we harmonische combinaties van zuurheid en zoetheid en overvloedige aroma’s kunnen verkrijgen. Een van de deugden van de regio kan worden genoemd de langzame, langdurige rijping van de druiven. Onze wijngaarden staan ​​op 220 m. boven zeeniveau. Al deze eigenschappen verlenen Patagonische wijnen verfijnde smaken, ongeëvenaarde aromatische intensiteit en een unieke persoonlijkheid die de puurheid van de omgeving weerspiegelt.

Lees meer

General Roca, Rio Negro Valley

Onze wijnmakerij is gelegen in General Roca, Rio Negro Valley in Patagonië op 39º noorderbreedte, het meest zuidelijke wijnbouwgebied van Amerika.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar