Menu
Pierre DuMont Cabernet Sauvignon | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon
Pierre DuMont Cabernet Sauvignon | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon

Pierre DuMont Cabernet Sauvignon

2021

Rode wijn

10,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De vuursteen van vonken

De vuursteen van vonken, van vuursteen en lucifer. Een sensatie zo levendig dat het doet denken aan de mantra van de Hugenoten, Na de duisternis, het licht. Krachtige aroma's van rode kers, lentepruimen, hibiscusthee. In de mond ontvouwen lagen gesmolten fruit en glacé kersen zich tot een kern van zwarte bessen, opgetild door frisse zuren en een minerale ruggengraat. Met fruit bedekte tannines smelten langzaam samen in de afdronk e

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,9%
SpijsSpijsEendenborst
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het Verhaal

Dit wijnassortiment is een eerbetoon aan Pierre DuMont en zijn mede-pionierende Franse hugenoten, die de toekomst van de wijnbouw in Zuid-Afrika sterk hebben beïnvloed. Pierre DuMont uit Calais kwam al in 1696 aan in de Kaapkolonie. DuMont vestigde zich eerst in De Paarl Diamant in het Drakenstein-gebied, vanwaar hij naar De Zoete Inval verhuisde met zijn vrouw Cecilia d’Atis, van wie gezegd wordt dat zij een van de eerste vrouwelijke wijnmakers van Zuid-Afrika was. In historische documenten staat dat Pierre en Cecilia in 1712 de trotse eigenaars waren van drie paarden, 100 runderen, 450 schapen en 13000 wijnstokken.

Lees meer

Proefnotities

De vuursteen van vonken, van vuursteen en lucifer. Een sensatie zo levendig dat het doet denken aan de mantra van de Hugenoten, Na de duisternis, het licht. Krachtige aroma’s van rode kers, lentepruimen, hibiscusthee. In de mond ontvouwen lagen gesmolten fruit en glacé kersen zich tot een kern van zwarte bessen, opgetild door frisse zuren en een minerale ruggengraat. Met fruit bedekte tannines smelten langzaam samen in de afdronk en trekken al dat fruit naar een sappige, fruitige finish.

Lees meer

Terroir

De wijnstokken worden geteeld op licht kleiachtige grond en op basis van de vochtigheid van de bodem, gemeten door neutronenhydrometers, wordt gecontroleerde irrigatie toegepast. De bladerdaken worden zorgvuldig beheerd om ervoor te zorgen dat de druiven voldoende zonlicht krijgen.

Lees meer

Aantekeningen van de wijnmaker

De druiven worden geplukt wanneer ze een optimale fysiologische rijpheid bereiken op 25°-26° Balling. Na het pletten en ontstelen wordt het beslag overgepompt naar rotortanks en twee dagen op de schillen gelegd bij een temperatuur tussen 10° C en 15° C. Daarna volgt de gisting, waarbij de rotortanks om de 4 tot 6 uur worden gedraaid. Na primaire gisting die 6 tot 8 dagen duurt, wordt de wijn overgeheveld, de schillen geperst en vindt malolactische gisting plaats. De wijn rijpt vervolgens 12 maanden in Franse eikenhouten vaten van tweede vulling voordat hij wordt gebotteld.

Lees meer