PZ Svirče Plavac de Luxe Bio | Kroatië | gemaakt van de druif Plavac Mali
PZ Svirče Plavac de Luxe Bio | Kroatië | gemaakt van de druif Plavac Mali

PZ Svirče Plavac de Luxe Bio

2010

Rode wijn

24,25

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De grote broer van

De kleur van de wijn is diep donkerrood. De smaak kenmerkt zich door veel donker fruit zoals bramen en zwarte bessen en heeft wat groene paprika in de neus. Hij heeft aangename tannines en is duidelijk de grote broer van de ‘gewone’ Plavac’ van dit wijnhuis. Ideale serveertemperatuur: 18 graden Celsius.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsLamskoteletten
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVrhunsko
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Vinificatie

Plavac Mali (letterlijk: Kleine Blauwe). De gecontroleerde fermentatie wordt onder druk uitgevoerd in gesloten tanks zonder lucht. De fermentatie duurt drie tot vier dagen bij een temperatuur van 22 tot 27 graden. Op de vierde dag gaat de wijn over in andere tanks waarin het fermentatieproces langzaam stopt. Daarna gaat de wijn in RVS tanks om gedurende drie jaar te rijpen.

Lees meer

Bijzonderheden

De wijngaarden van PZ Svirče (wijncoöperatie met 220 leden) liggen op het beschermde wijngebied Ivan Dolac op de zuidkant van het eiland Hvar [Gwáár]. De oude Grieken hebben in 384 voor Christus de kolonie Pharos (Hvar) gesticht op de plek waar nu het stadje Stari Grad ligt. De druiven worden op ecologische wijze verbouwd, dus zonder het gebruik van pesticiden.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven