Ridgeback Shiraz 2009

Verkoop door: Qualyvines | Categorie: Rood

Shiraz met elegante stevige structuur

De prijswinnende Ridgeback Shiraz 2009 is een mooie krachtige 100% Shiraz met intense, vooraanstaande tonen van zure kers, zoet rood fruit, zoethout en zwarte peper. Deze worden goed ondersteund door een elegante, stevige structuur en een lange hartige afdronk.

Prijswinnend wijnhuis tussen authentiek Fynbos

Ridgeback wijnen is gevestigd in Noord Agter Paarl, op de berghellingen ten noorden van het pittoreske West Kaapse stadje Paarl. Het domein bestrijkt 65 hectare. Een groot deel bestaat uit Fynbos en verspreid over de wijngaarden staan prachtige 100 jaar oude olijfbomen. Hier zwerven de kleine buck en de rooikat. Er wordt veel moeite gedaan om het fragiele evenwicht tussen landbouw en natuurlijke flora te behouden. Het wijnhuis kreeg daarom de BWI-status. De wijngaarden behoren tot de beste van de Kaap.

Het wijnhuis is vernoemd naar het bekende Afrikaanse ‘Rhodesian Ridgeback’ hondenras. Vroege pioniers gebruikte deze honden voor de leeuwenjacht. In oude verhalen worden de honden geroemd om hun heldendaden en dapperheid in de Afrikaanse wildernis.  Hun leergierigheid en ruigheid zijn het symbool van de pioniersgeest van Afrika. De oprichters hebben Zimbabwaanse connecties (Zimbabwe is het oude Rhodesie). Het zal u vast niet verbazen dat op deze wijnboerderij meerder Ridgebacks worden gehouden.

Het Zuid-Afrikaanse Ridgeback produceert haar topwijnen onder drie merken. Het premium merk Ridgeback, dat staat voor topkwaliteit rode en witte wijn, het Vansha merk dat staat voor top kwaliteit blends en het Lion Hounds merk dat wordt gebruikt voor zeer betaalbare alledaagse wijnen van goede kwaliteit.

Het wijnhuis produceerde haar eerste witte wijn in 2000. Haar eerste rode wijn uit 2001, de Ridgeback Shiraz werd meteen gewaardeerd met 5 sterren. Sinds 2007 was de eerste oogst onder leiding van wijnmaker Toit Wessels. Hij won vervolgens prijs na prijs. Zijn klassieke wijnen staan bekend om hun elegantie en constant hoge kwaliteit. Alleen de beste wijnen verlaten zijn kelder.

Twee keer zilver

Ook deze Ridgeback Shiraz 2009 werd twee keer met zilver onderscheiden:
Veritas Wine Awards 2013 – Zilver
2013 Michelangelo International Wine Awards – zilver

Ridgeback Shiraz 2009 bij het eten

Schenk de wijn in een karaf, zodat de smaken beter tot z’n recht komen.
Uiteraard hoort bij deze stevige wijn een stevige maaltijd, met wat vet, kruiden en wat pit. De elegante en mild pittige aard van deze Shiraz past goed bij een sappige ribeye met blauwe kaas en truffel. Ook combineert de wijn goed met paddenstoelen, aubergine, varken, rund, tomaten, chorizo en paprika. Gerookte smaken (BBQ!) doen het extra goed!

 

Zuid-Afrika
Shiraz
2009
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Qualyvines

Qualyvines is al sinds 2002 de toonaangevende importeur van bijzondere en spannende wijnen in Nederland. Wij zijn altijd op zoek naar de wijn die verrast, de zintuigen prikkelt en gewoon…

Bekijk het assortiment