Boplaas GAMKA | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Shiraz, Tinta Barroca en Touriga Nacional
Boplaas GAMKA | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Shiraz, Tinta Barroca en Touriga Nacional
De Grote Hamersma score 9

Boplaas GAMKA

2020

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Klein Karoo
Shiraz, Tinta Barroca, Touriga Nacional

24,25

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Persoonlijke blend

De Boplaas Gamka is Carel Nel’s persoonlijke blend gemaakt van twee laagproductieve Portugese druivenrassen, Touriga Nacional en Tinta Barocca, afgerond met Shiraz.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Klein Karoo
Druif Druif Shiraz, Tinta Barroca, Touriga Nacional
Domein Domein Boplaas Cellar
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsHert
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa
Biologisch

De Grote Hamersma score 9

De Grote Hamersma score 9

“ “

GAMKA: de Khoisan benaming voor leeuw

De Khoisan-stam noemde de rivier, afkomstig uit de Grote Karoo en zich een weg banend door het machtige Swartberg-gebergte, de Gamka of ‘leeuw’, mogelijk vanwege het feit dat deze gewoonlijk rustige rivier bij overstromingen letterlijk door ravijnen brult (klowe in het Afrikaans). De Gamka is de levensader geweest van dit deel van de Klein Karoo sinds de familie Nel zich hier in het midden van de 19e eeuw vestigde en het water wordt nog steeds gebruikt om gewassen te verbouwen, water te leveren voor mens en dier, en om ervoor te zorgen dat we wijnstokken kunnen verbouwen om onze wijnen te maken.

Lees meer

Vinificatie

Heldere granaatrode wijn die uit het glas golft met zwarte haagvruchten als, cranberry, rijpe pruimtonen, kruiden en fynbos. Het fruit wordt ondersteund door ‘fineoak’-tannines in het volle palet met hints van fynbos, charcuterie en spekvet. Deze Boplaas Branca onthult zijn ware aard pas met de tijd in het glas en verleidt iemand om terug te keren voor meer. Met de hand geoogste oude wijnstokken van Touriga Nacional en Tinta Barocca worden gefermenteerd in traditionele lagares (open cementen fermentbakken) en met handmatige pigeage, gerijpt voor 12 maanden in nieuwe Franse eiken vaten en ongefilterd gebotteld. De Shiraz component is afkomstig van Stellenbosch-wijnstokken, gefermenteerd in een tank met intense pump-overs om maximale smaak, kleur en tannine te extraheren en de resulterende wijn wordt 12 maanden gerijpt in een combinatie van Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten voordat ze worden gemengd.

Lees meer

Het wijnhuis Boplaas

Boplaas is gelegen in Calitzdorp, een klein pittoresk dorpje in de Zuid-Kaap in het majestueuze Kleine Karoo. De familie Nel maakt deel uit van een rijke erfenis die teruggaat tot meer dan 150 jaar. Boplaas is een familiebedrijf met Carel Nel, een Kaapse wijnmeester, als eigenaar en keldermeester. Boplaas wordt al geruime tijd beschouwd als een voorloper in de productie van premium wijn en port.

Lees meer

Lekker bij

Een perfecte begeleider van stoofpotten, onmisbaar bij de Afrikaanse ‘Braai’ en heerlijk bij wildgerechten. Resterende suiker 3,8 g / l – PH 3.81 – Totaal zuur 5,5 g / l – Alcoholpercentage 14,5% Drink nu tot en met 2032

Lees meer

Bekroond

4 1/2 sterren Platter Wine Guide, Double Gold @ SA Top 100 Wines, James Suckling – 90 punten, Tim Atkins – 91 punten, score 9 in De Grote Hamersma 2021. Slechts 7000 flessen geproduceerd.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven