Weingut Hiss – Rivaner Riesling Sekt

Verkoop door: De Proeftafel | Categorie: Mousserend

Toegankelijk en sprankelend

De Weingut Hiss Rivaner Riesling Sekt is een zeer toegankelijke mousserende wijn uit Baden, een van de beste wijngebieden uit Duitsland. In de neus frisfruitige componenten van appel en perzik, in de mond een tintelend gevoel. De smaak is droog en fris. Een ongecompliceerde, frisse mousserende wijn voor elke dag en elke gelegenheid.

Kwaliteit en duurzaamheid in de basis

Op de heuvels van de beroemde Kaiserstuhl in de wijnbouwregio Baden bij Freiburg vinden we de 22 hectare wijngaarden van Weingut Hiss. Karl Heinz Hiss stichtte het wijnhuis in 1962 en was daarmee de eerste wijnmakerij in Eichstetten. Ondertussen heeft zijn zoon en wijnbouwtechnicus Andreas Hiss de scepter overgenomen. Hij wil inspirerende wijnen produceren. Samen met zijn vrouw Alexandra en goed opgeleide medewerkers blijft hij de kwaliteit van het familiebedrijf hoog in het vaandel voeren. Zijn filosofie: kwaliteitsgerichte wijnbouw door rendementsbeperking en duurzaam bodembeheer door continue aanvoer van humus en bloeiende zaaiingen van grassen en bloemen.
Wijngidsen geven het wijnhuis zeer goede recensies en op internationale wedstrijden, zoals AWC Vienna, zijn al verschillende prijzen gewonnen.

Topdruiven van oude vulkaanhelling

De vulkaanhellingen van de Kaiserstuhl behoren tot de beste wijngebieden van Duitsland. Ze liggen ter hoogte van de Franse Elzas, maar aan de Duitse kant is het beduidend warmer. Alle wijnstokken staan op de locatie Eichstetter Herrenbuck. De riesling en müller-thurgau druiven doen het goed aan de voet van deze oude vulkaan. Na het oogsten wordt de most opgehelderd door bezinking. Daarna volgt een koele, gecontroleerde en langzame fermentatie. Daarna vindt een gedeeltelijke verfijning plaats in een stalen tank voordat de wijn wordt gebotteld. Keldermeester Manuel Mößner geeft elke wijn de tijd die nodig is. Hij grijpt slechts zoveel als nodig in. Hierdoor blijven de wijnen zo natuurlijk mogelijk.

Drinken bij…

Deze bubbels zijn geschikt voor elke gelegenheid. Denk aan de feestdagen, een Valentijns- of Moederdagontbijt, lekker buiten in het eerste lentezonnetje, als aperitief bij een zomerbarbecue of zomaar, omdat het lekker is.
Aanbevolen serveertemperatuur 8°C -10°C.

Duitsland
Müller-thurgau, riesling
0
Droog, strak en fruitig

Online wijn bestellen van De Proeftafel

Dé wijnwinkel voor de avontuurlijke wijnliefhebber. Waar bijzonder heel gewoon is ... Wijnen uit onder andere Italië, Spanje, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Griekenland en Frankrijk. Daaronder vaak wijnen uit minder bekende…

Bekijk het assortiment