Robert Goulley Chablis Grand Cru Les Preuses | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Robert Goulley Chablis Grand Cru Les Preuses | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Robert Goulley Chablis Grand Cru Les Preuses

2021

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Frankrijk
Frankrijk, Bourgogne
Chardonnay

72,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Mineraal, volmondig én rijk van smaak

Deze witte wijn is gemaakt van Chardonnay druiven van de kavel 'Les Preuses' met een Grand Cru appelatie. De ranken zijn 45 jaar geleden geplant. De wijn heeft een fantastische gele kleur. In de neus hinten van witte zomerbloemen en licht ziltig, hierna komen citrus zoals grapefruit en limoen, peer en witte perzik tot uiting.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bourgogne
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Robert Goulley
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsOesters
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Domaine Robert Goulley

Robert werd geboren in Chablis in 1906. Robert die alleen een sterke passie had voor wijn was eigenlijk nooit echt van plan om de wijngaarden van de familie over te nemen. Zijn andere passie lach namelijk bij de fotografie en de natuur. Maar toen in 1950 zijn moeder Marguerite Philippon vroeg om de wijngaarden over te nemen heeft hij het gedaan.  Door zijn vasthoudendheid en zijn consistentie om alles over te nemen en de wijngaarden die zij hadden aan te passen en te zorgen dat de potentie van het terroir in de fles wijn tot uitdrukking te brengen.  De wijnkelder die hij zelf bouwde, vindt plaats in dit mooie dorpje La Chapelle Vaupelteigne, een dorpje gelegen naast Chablis.  Dankzij de grote passie die Robert en zijn kleinkinderen hebben voor hun terroir en hun werk, kon het wijnhuis de meest ambitieuze internationale resultaten behalen voor de hoge kwaliteit van zijn wijnen. Vandaag wordt het beheerd door de derde generatie van de familie: Frederic Goulley.  Vandaag zet zijn kleinzoon Frederic deze mooie geschiedenis voort. Frederic zet zich in voor het behoud van het milieu en werkt duurzaam met het land en is onlangs begonnen met het formele biologische certificeringsproces.  Het succes van het landgoed is gebaseerd op de ervaring en kennis van het terroir die van generatie op generatie is doorgegeven. 

Lees meer

Grand Cru Les Preuses

Beroemd om zijn mineraliteit, ontleent deze Climat van Chablis Grand Cru zijn naam aan het woord “pierre” (steen).  Chablis Grand Cru Preuses kijkt uit over de Chablis-vallei en is behoorlijk imposant.  De 10,8 hectare, gelegen op het zuiden en zuidwesten, baadt het grootste deel van de dag in het zonlicht. In de zomer profiteren ze tot laat in de avond van de laatste zonnestralen.  Aan de oppervlakte zijn de bodems overwegend klei-kalksteen en bruin van kleur, hoewel sommige percelen bedekt zijn met witte, dunnere klei.  Met een opmerkelijke minerale intensiteit toont Chablis Grand Cru Preuses de Chablis-stijl op zijn puurst. Elegant en verfijnd, het belichaamt alle adel van zijn terroir. Een wijn met een groot verouderingspotentieel, hoewel hij in de eerste jaren nogal gereserveerd is, bereikt hij zijn best in de loop van de tijd en onthult hij zijn volledige complexiteit. 

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven