Rotisson Crémant de Bourgogne Prestige | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Rotisson Crémant de Bourgogne Prestige | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Rotisson Crémant de Bourgogne Prestige

Mousserend

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Frankrijk
Frankrijk, Bourgogne
Chardonnay

14,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Traditionele methode

Elegante Franse mousserende wijn, afkomstig uit de Bourgogne regio in het oosten van Frankrijk. Deze wijn wordt gemaakt volgens de traditionele methode, waarbij de tweede gisting op fles plaatsvindt en de wijn minimaal 12 maanden rijpt.

Hoe smaakt deze wijn?

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Smaak Smaak Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bourgogne
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Domaine de Rotisson Didier Pouget
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Zachte textuur

De wijn heeft een bleke gouden kleur met fijne bubbels en een verfijnde neus van citrusvruchten, perzik en brioche. In de mond is de wijn fris en levendig met een mooie balans tussen fruit en zuurgraad. Het palet is complex en verfijnd met tonen van amandel en witte bloemen. De afdronk is lang en elegant met een zachte textuur.

Lees meer

Beaujolaisgebied

Dat het gehele Beaujolaisgebied tot de Bourgogne behoort kun je o.a. zien aan het assortiment wijn van het Domaine de Rotisson dat slechts 25 kilometer van Lyon ligt: Coteaux Bourguignons A.O.P Blanc en Rosé Claire ,Crémant de Bourgogne, Bourgogne Blanc, Beaujolais Rouge, Blanc en Rosé.

Lees meer

Het domein

Het Domaine de Rotisson wordt sinds 1998 beheert door Didier Pouget. Het Domein ligt 25 circa kilometer ten noorden van Lyon op een aantal heuvels met hoogte van 320 meter met een goede ligging ten opzichte van de zon. Het terroir en de samenstelling van het domein inspireerde hem tot het invoeren van agriculture raisonnée, verantwoorde landbouw in de jaren 2000, dat resulteerde in een TERRA VITIS certificering in 2008 en een HVE certificaat in 2019. HVE is het hoogste certificaat voor wijnboeren die verantwoord werken op het vlak van bestrijdingsmiddelen, biodiversiteit en watergebruik.

Lees meer

Vinificatie

Deze Crémant de Bourgogne heeft een lange gisting ondergaan bij lage temperatuur, 5 maanden opgevoed op betonnen cuves en uiteraard was de tweede gisting op fles .

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven