Sedella Vinos Sedella | Spanje | gemaakt van de druif romé
Sedella Vinos Sedella | Spanje | gemaakt van de druif romé

19,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Absolute topklasse uit Sedella

Robert Parker kende niet voor niks 94 punten toe aan deze rode wijn. De Sedella Vinos Sedella 2019 is een wijn van onmiskenbare wereldklasse. Het is een krachtpatser, maar heeft ook ontzettend veel elegantie.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsFazant
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

80 jaar oude stokken

De wijn is gemaakt van Romé druiven van 80 jaar en oudere stokken en heeft 14 maanden gerijpt op houten vaten. En wat je dan krijgt als Lauren Rosillo, topwijnmaker, er mee aan de slag gaat is weergaloos. Je ruikt roodfruit, kruiden en in de verte zelfs een beetje drop. En dan in de mond weer dat heerlijke donkerrode fruit, bergkruiden, mineralen, iets aards, ceder… , heerlijk fris, fijne zuren, ronde tannines en geweldige afdronk. Ongelofelijk. Een Zuidspaanse droge rode wijn die heel goed kan wedijveren met het beste wat Bordeaux te bieden heeft! De wijn kan prima blijven liggen, maar of hij dat redt? Een verpletterende indruk maken met een rode wijn is nog nooit zo eenvoudig geweest. Wees er snel bij want er zijn er maar 1800 van gemaakt.

Lees meer

Het wijnhuis

Het wijnhuis Sedella Vinos is er een om in te lijsten en… in de gaten te houden. Ervaren en gerespecteerd wijnmaker Lauren Rosillo begon nog niet heel lang geleden in Sedella een project dat uit liefde en passie voor het vak voortkwam. Sedella valt het beste te duiden als een schilderachtig wit bergdrop ten westen oosten van Malaga. Op een hoogte van de rond de 700 meter staan diverse soorten wijnstokken van soms wel 80 jaar oud, met druivensoorten als Moscatel de Alexandria, Romé en andere oude inheemse rassen.

Lees meer

Biologisch

Door de hoge ligging zijn de nachten in de lange hete zomers koel te noemen waardoor de druiven mooi kunnen rijpen. Rosillo gebruikt oude technieken om het land te bewerken, de druiven te oogsten en ze te laten rijpen. Het plukken gebeurt met de hand, hij gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen en het toevoegen van sulfiet wordt tot een minimum beperkt. Zo maakt hij gebruik van cementen amforen waarin de wijn tot wasdom komt, zijn pure smaak behoudt en voldoende zuurstof krijgt. Dit relatief kleine wijnhuis streeft geen grote productie na. Wat telt is de kwaliteit van de wijnen: balans, intensiteit en complexiteit voeren de boventoon.

Lees meer

Wijn spijs combinatie

Deze voortreffelijke droge rode wijn smaakt erg goed bij gegrild rund- en lamsvlees, wild en gevogelte, maar ook bij pasta’s, blauwe kazen. Of gewoon bij de openhaard in je glas. Tussen de 14°C – 16°C is hij op z’n best.

Lees meer
Scroll naar boven