Sedella Vinos Vidueños de Sedella | Spanje | gemaakt van de druif moscatel de alejandria
Sedella Vinos Vidueños de Sedella | Spanje | gemaakt van de druif moscatel de alejandria
De Grote Hamersma score 9.5 sterwijn

Sedella Vinos Vidueños de Sedella

2020

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Spanje
Spanje, Malaga – Axarquia
moscatel de alejandria
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

92 punten

18,25

Prijs is per fles

Vivino score 4.0
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

92 punten

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Gastronomisch hoogtepunt

De Sedella Vinos Vidueños de Sedella is een waar feest om te drinken. Het is geen easy going witte wijn die je achteloos schenkt; deze droge witte parel is er een in het hogere segment en voor de geoefende wijnliefhebber. Vivino score 4.0.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Spanje
Streek Streek Malaga – Axarquia
Druif Druif moscatel de alejandria
Domein Domein Sedella Vinos
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsSalade
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch
Sulfiet-arm

De Grote Hamersma score 9.5

De Grote Hamersma score 9.5 sterwijn

“ “

Moscatel

Gemaakt van louter Moscatel druiven ontstijgt deze goudgele wijn met gemak de middelmaat: 92+ Parker punten! Je ruikt peer, meloen, abrikoos zelfs, maar ook iets aards en notenachtigs. In de mond proef je eerst dit fris zoete fruit waarna gevolgd door mineralen, jodium, honing en hinten van sherry. Deze witte Vidueños de Sedella heeft in Spanje diverse prijzen gewonnen en wordt in een aantal sterrenrestaurants in onder andere San Sebastian geschonken. Buiten Spanje is hij nog vrijwel onontdekt, maar hij wint snel terrein. Wees er snel bij zodat je later kunt zeggen dat je deze kraker al lang voordat hij in alle prestigieuze restaurants wordt gedronken een prachtige toekomst had toegekend!

Lees meer

Het wijnhuis

Het wijnhuis Sedella Vinos is er een om in te lijsten en… in de gaten te houden. Ervaren en gerespecteerd wijnmaker Lauren Rosillo begon nog niet heel lang geleden in Sedella een project dat uit liefde en passie voor het vak voortkwam. Sedella valt het beste te duiden als een schilderachtig wit bergdrop ten westen oosten van Malaga. Op een hoogte van de rond de 700 meter staan diverse soorten wijnstokken van soms wel 80 jaar oud, met druivensoorten als Moscatel de Alexandria, Romé en andere oude inheemse rassen.

Lees meer

Sulfiet tot een minimum beperkt

Door de hoge ligging zijn de nachten in de lange hete zomers koel te noemen waardoor de druiven mooi kunnen rijpen. Rosillo gebruikt oude technieken om het land te bewerken, de druiven te oogsten en ze te laten rijpen. Het plukken gebeurt met de hand, hij gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen en het toevoegen van sulfiet wordt tot een minimum beperkt. Zo maakt hij gebruik van cementen amforen waarin de wijn tot wasdom komt, zijn pure smaak behoudt en voldoende zuurstof krijgt.

Lees meer

Beperkte oplage

Dit relatief kleine wijnhuis streeft geen grote productie na. Wat telt is de kwaliteit van de wijnen: balans, intensiteit en complexiteit voeren de boventoon.

Lees meer

Wijn spijs combinatie

Deze prachtige droge witte wijn smaakt erg goed bij visgerechten, schaal- en schelpdieren, maar ook bij salades en zachte witte kazen als geitenkaas. Drinkt ‘m niet te koud, tussen 9°C – 12°C is hij op z’n best.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven