Viñedos Verticales La Raspa Blanco | Spanje | gemaakt van de druif moscatel de alejandria
Viñedos Verticales La Raspa Blanco | Spanje | gemaakt van de druif moscatel de alejandria

Viñedos Verticales La Raspa Blanco

2021

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Spanje
Spanje, Malaga – Axarquia
moscatel de alejandria

11,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Lekkere frisse, droge witte wijn 

De Viñedos Verticales La Raspa Blanco is een frisse, droge witte wijn. Deze helder, lichtgele, droge witte wijn heeft veel frisheid en mooie zuren. De wijn is gemaakt van mdat de wijn is gemaakt van 80% Moscatel de Alexandria druiven en van 20% Doradilla druiven.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Spanje
Streek Streek Malaga – Axarquia
Druif Druif moscatel de alejandria
Domein Domein Viñedos Verticales
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsOesters
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Zeldzame blend

De Doradilla druif is een niet veel voorkomende druif die louter is terug te vinden in het zuidelijk deel van Andalusië. De combinatie van deze druiven leidt tot hinten van peer, perzik en witte bloemen in de neus, maar bij het proeven ervan is hij mooi droog en herken je naast dit witgele fruit ook tonen van citrus, mineralen en zilt. De wijn is vijf maanden gerijpt en kent een oplage van 15815 flessen. Een erg lekkere, frisse droge witte wijn die uniek is in Nederland.

Lees meer

Het wijnhuis

Viñedos Verticales is als bodega in 2015 opgericht door twee ervaren wijnmakers, Juan Muñoz en Vincente Inat. Beiden hebben hun sporen verdiend in het vak en wilden samen wijnen maken die een expressie zijn van de omgeving waar zij beiden vandaan komen: het Axarquía-gebergte nabij Málaga. Op de zeer steile hellingen van het dorp Moclinejo staan de wijnstokken van 50 tot wel 100 jaar oud. De bodem is van schist en leisteen en samen met hoogte waarop de druiven groeien (tussen 700 en 900 meter) en de warme en lange zomers levert dit de mooiste wijnen op.

Lees meer

Biologisch

Bij Viñedos Verticales plukken ze de druiven met de hand en gebruiken ze oude technieken om de wijnen te maken: zo wordt het land bewerkt met ploegen van vroeger, gebruiken ze geen bestrijdingsmiddelen en rijpen de wijnen in oude eiken vaten en stenen amforen gebruikt van 100 jaar oud. De oude wijnstokken, bodem en klimaat leveren wijnen op van hoge kwaliteit en een kleine productie.

Lees meer

Wijn spijs combinatie

Deze frisse en droge witte wijn smaakt uitstekend bij visgerechten, schaal- en schelpdieren. Maar ook lekker bij paella. Gekoeld tussen 6°C – 8°C op z’n best.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven