Solà Classic Natural | Spanje | gemaakt van de druiven Carignan en Garnacha
Solà Classic Natural | Spanje | gemaakt van de druiven Carignan en Garnacha
De Grote Hamersma score 9-

Solà Classic Natural

2019

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje, Priorat
Carignan, Garnacha

28,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Pareltje

De Solà Natural is een natuurlijke, mineralige en frisse wijn met intense aroma's van rood fruit. Als je houdt van droge wijn met tannines en intensiteit.  Ongeklaard, ongefilterd en zonder toegevoegde sulfieten. Een pareltje om in alle rust van te genieten!

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Priorat
Druif Druif Carignan, Garnacha
Domein Domein Solà Classic
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.Q. Priorat
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch
Sulfiet-arm

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

Pracht Priorat!

De kleine wijnstreek Priorat heeft net als Rioja de DOQ-status (Denominación d’Origen Qualificada) en staat bekend om haar absolute tópwijnen. De duurste Spaanse wijnen komen uit deze bergachtige streek waar sinds de middeleeuwen wijn wordt gemaakt, vaak op terrassen vanwege de steile hellingen. Die prijs komt niet in de laatste plaats door de zeer lage opbrengsten van nog geen kilo druiven per stok, wat o.a. weer komt door de zeer bijzondere bodem van licorella (een soort leisteen met kwarts). Het resultaat van die bodem is zeer complexe wijn van dé druiven uit deze bergachtige wijnstreek: garnacha en cariñena. De kleine familiebodega Solà Classic maakt van hun onbespoten en handgeplukte druiven meerdere prachtige biologische wijnen, waarvan wij er 2 aanbieden. De Solà Natural is hun natuurwijnstokpaardje. Geen toegevoegde sulfiet, ongeklaard en ongefilterd. Zoals moeder natuur het ooit lang geleden heeft bedacht. Vandaar op het etiket het meisje dat lekker in het veld ligt, “omdat we denken dat uitrusten, relaxen, rust en kalmte normaal zou moeten zijn, maar helaas is dat iets dat we verloren zijn.”

Lees meer

De Grote Hamersma score 9-

“Zie 1777 ‘Blue’ voor meer informatie over dit boutique wijnhuis. Dit is de wat jeugdigere presentatie. En toch is ook bij deze al sprake van een wat belegen zweem. Komt het door het gebruik van gebruikt hout? Het gebruik van groot hout in de vorm van foeders? Of komt het juist door het niet gebruiken van sulfiet? In ieder geval levert het een stijl op die herkenbaar is voor de producent, in hoeverre je daarvan kunt spreken na het beoordelen van slechts twee van hun wijnen. Hoe dan ook, een en ander resulteert in een wat rustieke, klassieke, old school stijl Met bedaagd donker fruit, cederhout, oude lambriseringen, Havana sigaren, ruimschoots ingezeten leren crapauds, gedroogde zwarte olijven, truffel, droppigheid en wat freestyle natuurwijn zuren. Voor de liefhebbers. Score: 9-.”

Lees meer

Bodegas Solà Classic

Solà Classic is de kleine familiebodega van Toni en Teresa in Bellmunt de Priorat op de grens van Priorat en Montsant. Hun 9 hectare wijngaarden liggen rondom het eeuwenoude huis Mas Hereu uit 1777.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven