Solà Classic 1777 Blue | Spanje | gemaakt van de druiven Carignan en Garnacha
Solà Classic 1777 Blue | Spanje | gemaakt van de druiven Carignan en Garnacha
De Grote Hamersma score 9-

Solà Classic 1777 Blue

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje, Priorat
Carignan, Garnacha

19,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Pracht Priorat!

De Solà 1777 Blue is vernoemd naar het eeuwenoude huis in de wijngaarden, Mas Hereu. Inderdaad uit 1777. De cariñena druif geeft deze wijn een prachtig dieprode kleur. Aroma's van o.a. kaneel en koffie. En als je een slok van deze onovertroffen Priorat neemt, dan waardeer je de complexe mix van rood en zwart fruit, frisse zuren, mineraliteit en hout. Een houtgelagerde wijn die uitblinkt in prijs-kwaliteit!

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Priorat
Druif Druif Carignan, Garnacha
Domein Domein Solà Classic
AlcoholAlcohol15%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.Q. Priorat
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

DOQ-status

De kleine wijnstreek Priorat heeft net als Rioja de DOQ-status (Denominación d’Origen Qualificada) en staat bekend om haar absolute tópwijnen. De duurste Spaanse wijnen komen uit deze bergachtige streek waar sinds de middeleeuwen wijn wordt gemaakt, vaak op terrassen vanwege de steile hellingen. Die prijs komt niet in de laatste plaats door de zeer lage opbrengsten van nog geen kilo druiven per stok, wat o.a. weer komt door de zeer bijzondere bodem van licorella (een soort leisteen met kwarts). Het resultaat van die bodem is zeer complexe wijn van dé druiven uit deze bergachtige wijnstreek: garnacha en cariñena. Een prachtige Priorat: biologisch, complex en met 6 maanden houtrijping. De kleine familiebodega Solà Classic maakt van hun onbespoten en handgeplukte druiven meerdere prachtige biologische wijnen, waarvan wij er 2 aanbieden.

Lees meer

De Grote Hamersma score 9-

“Klein wijnhuis op de grens van Priorat en Montsant. Slechts 9 hectaren om het stokoude onroerend goed van de firma, Mas Hereu dat een anno kent van 1777. Ziehier de cijferduiding. En dat ‘Blue’? Geen idee. Een verwijzing naar de gebruikte blauwe druiven misschien? Lijkt ons wat ver gezocht of juist zo voor de hand liggend dat niemand dat doet. Enfin. Biologisch geteelde garnacha peluda en cariñena die het maar liefst tot 15 procent heeft geschopt. Het levert een kordate, wat ongepoetste rode op. Blauwe pruimen op sap, dikke bramen, zwarte bessen, zwarte olijven, tabak, zwarte truffel, zwart fluweel, kopjes gevend katjesdrop, een greep uit het exotische kruidenrek, een toetsje tand des tijds in de vorm van een wat belegen zweem en wat nerveus dansende zuren. Tevens op de proeftafel beland: de Solà Natural, een slow wine van dezelfde druiven. Score: 9-“

Lees meer

Bodegas Solà Classic

Solà Classic is de kleine familiebodega van Toni en Teresa in Bellmunt de Priorat op de grens van Priorat en Montsant. Hun 9 hectare wijngaarden liggen rondom het eeuwenoude huis Mas Hereu uit 1777.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven