Vina Carić Pošip | Kroatië | gemaakt van de druif Pošip
Vina Carić Pošip | Kroatië | gemaakt van de druif Pošip

Vina Carić Pošip

2021

Witte wijn

16,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Exclusieve witte wijn

Deze exclusieve witte wijn van Vina Carić wordt gemaakt van de autochtone druif Pošip op het Dalmatische eiland Hvar. De wijn is zeer gebalanceerd door de verschillende microklimaten van de twee locaties waar de druiven groeien.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Kroatië
Streek Streek Dalmatië
Druif Druif Pošip
Domein Domein Vina Carić
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieKvalitetno
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Elegant karakter

Het is een zeer elegante aromatische wijn met veel mineralen, abrikoos en een hintje van banaan en honing. De afdronk is lang en gelaagd met weinig bitters en helemaal aan het einde een beetje amandel en een snoepje. Kortom; een geweldige karaktervolle en unieke wijn.

Lees meer

Vinificatie

De wijn wordt uitsluitend in RVS-tanks gemaakt en is gebotteld in Augustus. Daarna heeft de wijn een jaar lang gerijpt in de fles. Tijdens deze rijping heeft de wijn hele mooie secundaire aroma’s ontwikkeld.

Lees meer

Druivenlocaties

De druiven zijn afkomstig van twee locaties. Op de door Unesco-beschermde Stari Grad velden leveren de druivenstokken een grotere opbrengst op waardoor ze hogere zuren hebben en minder suiker. De andere locatie is Ivan Dolac op de zuidhellingen aan zee. Hier krijgen de druiven een hoger suikergehalte maar lagere zuren. De druiven van beide locaties worden samengevoegd om zodoende een niet een al te zware en mooi gebalanceerde Pošip te krijgen.

Lees meer

Beperkte oplage

Van deze wijn wordt slechts 1400 tot 2000 flessen per jaar geproduceerd bij Vina Carić. Het originele label van de wijn is ontworpen door de bekende Kroatische schilder Edo Murtic. Zijn oorspronkelijke ontwerp werd later aangepast door de bekende Zagreb-ontwerper Nenad Dogan.

Lees meer
Scroll naar boven