Yenda Albariño Godello Sel d’Aiz Cantabria
Sulfiet-arm | Bekroond | 8.5 in De Grote Hamersma
Albariño geblend met Godello
Twee autochtone locale druiven soorten, die in een blend een heerlijke wijn opleveren; de frisheid van Albariño met wat body van de Godello. Combineer deze wijn met visgerechten, wit vlees, salades, rijstgerechten of bij blauwe kazen en geitenkaas
Hamersma DGH 2021: vooral geel-oranje fruit
Zie ook hun Spicata waar in de 2018 oogst deze twee druiven ook al acte de présence geven. Waar daar de seinen volledig op groen stonden, springen ze hier naar geel-oranje. Perzik, wat mandarijn, wat meloen, rijpe appeltjes en schuchtere citrus.
Cantabria, de “Elzas” van Spanje
De regio Cantabria lijkt met zijn bodemtypes en jaarklimaat best wel een beetje op de Elzas, en mede daardoor kan hier, naast Albariño en Godello, ook Riesling heel goed verbouwd worden.
Bodegas Sel d Aiz
In Castillo Pedroso, in een klein wijngebied in Cantabria, op ongeveer 500 meter hoogte, in een van de meest aantrekkelijke gebieden van het noorden van Spanje en op ongeveer 45 km van Santander, ligt Bodegas Sel d Aiz, het passieproject van Asier & Miriam, waar ze al hun vrije tijd en energie in steken. Het resultaat is een zeer kleinschalige, kwalitatief hoge productie van diverse wijnen.
Ze cultiveren in hun 5 hectare wijngaard, op het zuidoosten gericht, de rassen riesling, albariño en godello (aromatische druiven die zich hebben aangepast aan de kou, wind en regens van het noorden) e.e.a. gelegen in een droomlandschap, omgeven door de imposante natuur die de authentieke kust van Cantabrië bezit.
Albariño geblend met Godello
Twee autochtone locale druiven soorten, die in een blend een heerlijke wijn opleveren; de frisheid van Albariño met wat body van de Godello. Combineer deze wijn met visgerechten, wit vlees, salades, rijstgerechten of bij blauwe kazen en geitenkaas
Verantwoorde wijnen met zo minimaal mogelijk sulfiet
Bodega Sel d’Aiz werkt zo biologisch als mogelijk is in deze streek, en probeert de wijngaard zo gezond mogelijk te houden met behulp van grassen en onkruiden, insecten en vogels die daar weer op afkomen en gebruik van bestrijdingsmiddelen dus overbodig maken. Ze maken de wijnen zo veel mogelijk zonder sulfiet, maar waar nodig met echt de minimale toevoegingen van sulfiet ( feitelijk zo weinig dat het wel vermeld moet op de fles maar eigenlijk verwaarloosbaar is ) en zonder andere toevoegingen die weliswaar ook toegestaan zijn maar toch in de weg staan van hun ideeën over duurzaamheid en puur- natuur wijnen.
In wijn komt via de druiven sowieso een minimale hoeveelheid sulfiet voor, in al de wijnen wordt zo min mogelijk sulfiet toegevoegd. Er worden extra maatregelen genomen, zoals bijvoorbeeld het extra schoonmaken van buizen, vaten etc. waardoor de kans op bederven d.m.v. micro-organismen geen kans heeft. Tóch staat op de fles dat de wijn sulfiet bevat, omdat dat ook zo kan zijn, héél erg weinig is immers ook nog wel sulfiet …
Online wijn bestellen van Quiubo
Quiubo is specialist in bijzondere Spaanse wijnen, wijnen van streekeigen, soms bijna uitgestorven druivensoorten, wijnen van kleine familiebodega's die jarenlang eigenlijk alleen te proeven waren in de wijnstreken zelf, en…
Bekijk het assortiment