Wijnen van de Albariño druif

Albariño, een inheemse witte druif van het Iberische schiereiland, groeit in Rías Baixas (Spanje), Vinho Verde (Portugal) en wereldwijd in landen als Californië, Uruguay, Australië, Argentinië, Chili en Brazilië.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Albariño

De Albariño druif gedijt goed in het warme vochtige klimaat van de Vinho Verde streek. Traditioneel groeien de wijnstokken van de Albariño druif rond de stammen van populieren en in de struiken langs de rand van open velden. Tegenwoordig verbouwen een klein aantal wijnboeren in de Vinho verde streek nog steeds op deze manier de Albariño druif. Sommige van deze wijnstokken zijn tot 300 jaar oud en behoren de werelds oudste. Moderne wijnbouw leidt de wijnstokken op pergola’s en op draad om de wijnstokken droog te houden en om overbebouwing te vermijden.

Expressieve wijnen

De Albariño druif ligt aan de basis van de vinho verde en de ziltige, goed gebouwde wijnen uit Rias Baixas. De dikke schillen en grote pitten zorgen voor uitgesproken rauwe amandel- of citrusachtige bitterheid. Onderscheid de kenmerkende botanische aroma’s, suggesties van sappige perzik, abrikoos en de citrusachtige ondertonen. Het zijn lichte friszure heldere wijnen met grasachtige tonen. De Albariño wijnen worden vaak jong gedronken in het eerste jaar na de het op fles zetten. Nieuwe wijnstijlen ontdekken brioche-achtige aroma’s wanneer de wijn op eikenhout gerijpt wordt.

De mooiste spijs-wijn combinaties met de Albariño druif

Albariño wijnen zijn heerlijk bij een Spaans beïnvloede borrel en ideaal bij lichte voorgerechten of zeevruchten.

Lekker bij:

Ceviche, zeevruchten risotto, gegrilde vistaco’s, oesters, mosselen en venusschelpen.
Zachte kazen zoals burrata, of zoute feta
Verse groene kruiden, zoals salsa verde.
Spaanse tapas zoals gegrilde padrón (of shishito) paprika’s
Caesar salade.

Scroll naar boven