Gratis verzenden > €90,- (NL)
Klantenservice Inloggen 0 product(en) - 0uw winkelmandje is leegprocessing
0 product(en) - 0uw winkelmandje is leegprocessing

Winkelmandje в 0

Rood
Wit
Rose
Mousserend
Dessert
Port & Sherry
Deelnemende wijnwinkels
Winkelmand

Wijnen van de Albariño druif

De Albariño druif is inheemse witte variant van het Iberische schiereiland. Zowel in Rías Baixas, Noordwest Spanje als in de Vinho Verde streek van Noord Portugal, waar de druif bekend is als Alvarinho, zijn de wijngaarden aangeplant. Het is niet duidelijk aan welke kant van de grens de druif zijn oorsprong kent. Ook in Californië, Uruguay, Australië, Argentinë, Chile en Brazilië zijn de Albariño wijngaarden terug te vinden

Traditionele wijnbouw

De Albariño druif gedijt goed in het warme vochtige klimaat van de streek. Traditioneel groeien de wijnstokken van de Albariño druif rond de stammen van populieren en in de struiken langs de rand van open velden. Tegenwoordig verbouwen een klein aantal wijnboeren in de Vinho verde streek nog steeds op deze manier de Albariño druif. Sommige van deze wijnstokken zijn tot 300 jaar oud en behoren de werelds oudste. Moderne wijnbouw leidt de wijnstokken op pergola’s en op draad om de wijnstokken droog te houden en om overbebouwing te vermijden.

Expressieve wijnen

De Albariño druif ligt aan de basis van de vinho verde en de ziltige, goed gebouwde wijnen uit Rias Baixas. De dikke schillen en grote pitten zorgen voor uitgesproken rauwe amandel- of citrusachtige bitterheid. Onderscheid de kenmerkende botanische aroma’s, suggesties van sappige perzik, abrikoos en de citrusachtige ondertonen. Het zijn lichte friszure heldere wijnen met grasachtige tonen. De Albariño wijnen worden vaak jong gedronken in het eerste jaar na de het op fles zetten. Nieuwe wijnstijlen ontdekken brioche-achtige aroma’s wanneer de wijn op eikenhout gerijpt wordt.

De mooiste spijs-wijn combinaties met de Albariño druif

Albariño wijnen zijn heerlijk bij een Spaans beïnvloede borrel en ideaal bij lichte voorgerechten of zeevruchten. Lekker bij:
● Ceviche, zeevruchten risotto, gegrilde vistaco’s, oesters, mosselen en venusschelpen.
● Zachte kazen zoals burrata, of zoute feta
● Verse groene kruiden, zoals salsa verde.
● Spaanse tapas zoals gegrilde padrón (of shishito) paprika’s
● Caesar salade.