Gratis verzenden > €70,- (NL) – verzendkosten BE: € 12,40
Klantenservice Inloggen 0 product(en) - 0uw winkelmandje is leegprocessing
0 product(en) - 0uw winkelmandje is leegprocessing

Winkelmandje € 0

Rood
Wit
Rose
Mousserend
Dessert
Port & Sherry
Deelnemende wijnwinkels
Winkelmand

Yenda Spicata Sel d’Aiz Cantabria

Verkoop door: Quiubo | Categorie: Wit

Cantabria, de “Elzas” van Spanje

De regio Cantabria lijkt met zijn bodemtypes en jaarklimaat best wel een beetje op de Elzas, en mede daardoor kan hier, naast albariño en godello, ook riesling heel goed verbouwd worden.

In Castillo Pedroso, in een klein wijngebied in Cantabria, op ongeveer 500 meter hoogte, in een van de meest aantrekkelijke gebieden van het noorden van Spanje en op ongeveer 45 km van Santander, ligt Bodegas Sel d Aiz, het passieproject van Asier & Miriam, waar ze al hun vrije tijd en energie in steken. Het resultaat is een zeer kleinschalige, kwalitatief hoge productie van diverse wijnen. Ze cultiveren in hun 5 hectare wijngaard, op het zuidoosten gericht, de rassen riesling, albariño en godello (aromatische druiven die zich hebben aangepast aan de kou, wind en regens van het noorden) e.e.a. gelegen in een droomlandschap, omgeven door de imposante natuur die de authentieke kust van Cantabrië bezit.

Minerale fris-kruidige wijn sobre lías

Spicata is een “vendimia selecionada ” wijn van een aantal locale druiven, waarvan 85% albariño, die perfect de frisheid en kruidigheid van de regio weergeeft, een soort “nettel wijn”…buxus, asperge en tropisch fruit in de neus, de Kaapse sauvignon- semillon wijnen … De bleekgele wijn heeft een overheerlijke geur van lime, papaya, passievrucht, wat mint en vooral kruiden in het glas. De minerale wijn is fris en intens van smaak, behoudt ook de fruitige en met name kruidige aroma’s in de mond. De zeer uitgebalanceerde wijn, gerijpt sobre lías, heeft een intense lange afdronk. Er worden van deze Spicata vendimia seleccionada ca. 2000 flessen gemaakt. Serveer de wijn op 9 graden.

Verantwoorde wijnen

Bodega Sel d’Aiz werkt zo biologisch als mogelijk is in deze streek, en probeert de wijngaard zo gezond mogelijk te houden met behulp van grassen en onkruiden, insecten en vogels die daar weer op afkomen en gebruik van bestrijdingsmiddelen dus overbodig maken. Ze maken de wijnen zo veel mogelijk zonder sulfiet, maar waar nodig met echt de minimale toevoegingen van sulfiet ( feitelijk zo weinig dat het wel vermeld moet op de fles maar eigenlijk verwaarloosbaar is ) en zonder andere toevoegingen die weliswaar ook toegestaan zijn maar toch in de weg staan van hun ideeën over duurzaamheid en puur- natuur wijnen. In wijn komt via de druiven sowieso een minimale hoeveelheid sulfiet voor, in al de wijnen wordt zo min mogelijk sulfiet toegevoegd. Er worden extra maatregelen genomen, zoals bijvoorbeeld het extra schoonmaken van buizen, vaten etc. waardoor de kans op bederven d.m.v. micro-organismen geen kans heeft. Tóch staat op de fles dat de wijn sulfiet bevat, omdat dat ook zo kan zijn, héél erg weinig is immers ook nog wel sulfiet …

Land: Spanje
Streek: Cantabria
Domein: Bodegas Sel d'Aiz
Jaar: 2018
Druif: Albariño, Godello, Riesling
Smaak: Vol, rijk en complex
Classificatie: Vino de la tierra
Wijn/spijs: Romige kreeft, schaal-en schelpdieren, ansjovis, gegrilde kip, krabsalade, Tajine, geitenkazen, blauwe kazen
Alcohol: 11,5
Inhoud: 0,75

Online wijn bestellen van Quiubo

Quiubo is specialist in bijzondere Spaanse wijnen, wijnen van streekeigen, soms bijna uitgestorven druivensoorten, wijnen van kleine familiebodega's die jarenlang eigenlijk alleen te proeven waren in de wijnstreken zelf, en…

Bekijk het assortiment