Asorei Pazo Torrado 1953 Albariño | Spanje | gemaakt van de druif Albariño
Asorei Pazo Torrado 1953 Albariño | Spanje | gemaakt van de druif Albariño
De Grote Hamersma score 8.5

Asorei Pazo Torrado 1953 Albariño

2023

Witte wijn

17,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Albariño pur sang!

Gemaakt van druiven uit wijngaarden in Val do Salnés vlakbij de kust, aan de Atlantische Oceaan. De wijn heeft een aantrekkelijke heldere citroengele kleur met groene tinten. Je ruikt frisse, fruitige aroma's (overwegend groene appel, perzik en citrusfruit) en florale aroma's. In de mond is de 1953 zacht met een aangename zuurgraad. Lange afdronk met wat aanhoudende ziltigheid. Een authentieke Albariño pur sang!

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsFruits de mer
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDO
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“Geurt naar een luxe fruitmand met sierlijk wat takjes munt, is vol, rijk en toch fijnbesnaard.”

Val do Salnés, staat er ook nog op het etiket, behalve dat intrigerende 1953, dat niet het oogstjaar is. Val do Salnés ligt in Rías Baixas, dat ligt in Galicië, Noordwest-Spanje, en daar in de wijngaarden groeit druif albariño. Reuze geliefd. Daardoor soms veel duurder dan ze lekker zijn, maar een goede zoals deze geurt naar een luxe fruitmand met sierlijk wat takjes munt, is vol, rijk en toch fijnbesnaard.

Lees meer

Bodega Asorei

Op initiatief van Xosé Ramón Durán – Roque, President en CEO van Adegas Terra de Asorei, werd in 2008 deze familiebroederschap van Salnés-wijnmakers opgericht, waaruit Bodegas Terra de Asorei ontstond. De families zijn vertegenwoordigd in de raad van bestuur van het bedrijf. Het doel is om authentieke Albariños van hoge kwaliteit te produceren en een familiebedrijf te blijven. De bodega en de wijngaarden liggen in het wijngebied D.O. Rías Baixas, vlakbij de kust, aan de Atlantische Oceaan. Rias Baixas is de bekendste en grootste wijnstreek in Galicië en staat bekend om het koude en natte klimaat. De albariño druif is goed bestand tegen deze slechte weersomstandigheden. De druivenranken en druiventrossen groeien over pergola’s om schimmelvorming te voorkomen. Pazo is de Galicische naam voor landhuis. De Pazo de Torrado werd gebouwd in de tweede helft van de 17e eeuw en in de eerste jaren van de 21e eeuw omgebouwd tot het hoofdkwartier van de Rías Baixas Regulatory Council. Het is gevestigd in Cambados, waar sinds 1953 elke zomer een prijs wordt uitgereikt aan de beste Albariños. Het stervormige Terra de Asorei-logo is een symbolisch gedicht dat uit allemaal A’s bestaat, die staan voor: Adega (wijnmakerij), Albariño, Auténtico (authentiek), Arte Atlántica (=Atlantische kunst) con Amor (= met liefde).

Lees meer
Scroll naar boven