Menu
Zýmè Valpolicella Classico Superiore | Italië | gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone, Oseleta en Rondinella
Zýmè Valpolicella Classico Superiore | Italië | gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone, Oseleta en Rondinella

Zýmè Valpolicella Classico Superiore

2018

Rode wijn

Corvina, Corvinone, Oseleta, Rondinella

38,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.0

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zýmè – Valpolicella Classico Superiore

Robijnrood van kleur met granaatreflecties naarmate de wijn ouder wordt. Aroma's van rijpe kers, morellen en pruimen. In de mond zacht en omhullend met een aangename sappigheid, tonen van rijp fruit en kruidigheid.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Garda
Druif Druif Corvina, Corvinone, Oseleta, Rondinella
Domein Domein Zýmè
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsEendenborst
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

De getalenteerde Veneto-wijnmaker Celestino Gaspari, die uit een boerenfamilie komt en zijn wijnbouwtalenten heeft ontwikkeld tijdens zijn samenwerking met de legendarische wijnmaker Giuseppe Quintarelli. Na vele jaren als wijnadviseur te hebben gewerkt en meer dan een dozijn nieuwe wijnmakerijen in de Veneto te hebben gelanceerd, besloot Celestino uiteindelijk zijn eigen project te beginnen en lanceerde Zýmè. De naam Zýmē komt uit het Grieks en betekent ‘gist’, een fundamenteel element in de wereld van de oenologie, maar ook een symbolisch element dat herinnert aan de natuurlijkheid, een basiswaarde in het werk van Celestino Gaspari.

Lees meer

Wijn/spijs

Geschikt bij vleeswaren, middelrijpe kazen, soep en wit vlees. Serveertemperatuur: 18°C

Lees meer

Productie

De druiven worden selectief met de hand geoogst. Gisting van verse druiven in de maand september/oktober bij natuurlijke temperaturen. In Januari de tweede gisting op de schillen van de Amarone voor ongeveer 15 dagen. Rijping in grote Slavonisch eikenhouten vaten voor tenminste 3 jaar, daarna 6 maanden in de fles. Groeigebied: Negrar, Sant’Ambrogio di Valpolicella (Verona) Grondsoort: Overwegend kalkhoudend, kleiachtig

Lees meer