Antonutti Ribolla Gialla DOC | Italië | gemaakt van de druif Ribolla Gialla
Antonutti Ribolla Gialla DOC | Italië | gemaakt van de druif Ribolla Gialla

Antonutti Ribolla Gialla DOC

2020

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Italië
Italië, Friuli
Ribolla Gialla

11,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Bloemig en fruitig

De Ribolla Gialla is een inheemse druivensoort die je eigenlijk alleen in de Friuli regio tegenkomt. In het glas een strogelekleur met lichte groene reflecties. In de neus bloemige en fruitige tonen en een vleugje kamille wat opvalt. Aangename zuurgraad en heerlijke frisheid. 

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Friuli
Druif Druif Ribolla Gialla
Domein Domein Antonutti
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Smakelijk complex

Een wijn met een boeket dat doet denken aan het hout van de krachtige wijnstokken afgewisseld met een aangename frisheid, tegelijkertijd een complexe smaak in zowel smaak als aroma.

Lees meer

Vinificatie

De druiven worden zacht geperst vervolgd door maceratie en fermentatie in roestvrijstalen tanks. Deze traminer aromatico heeft een bewaarpotentie van 3 a 4 jaar of langer bij de ideale omstandigheden. Alle wijnen van Antonutti zijn vegan.

Lees meer

Wijnhuis

Antonutti schrijft sinds 1921 geschiedenis. Het is het werk van inmiddels vier generaties.Vandaag de dag wordt Antonutti Vini met veel passie geleid door vader Lino, moeder Adriana en de kinderen Caterina en Riccardo. De familie beschikt over ongeveer vijftig hectare in het hart van Grave del Friuli (tegen de Sloveense grens). Kenmerkend voor het wijnhuis Antonutti is dat ze met lokale (inheemse) druivensoorten werken en alle wijnen vegan zijn. Daarnaast werken zij zoveel mogelijk duurzaam en organisch.

Lees meer

Lekker bij

Antonutti’s Ribolla Gialla wordt aanbevolen bij zachte kazen, delicaat wit vlees en vis, maar ook bij recepten op basis van paddenstoelen en groenten.

Lees meer

Alternatieven

Scroll