€20,95
Prijs is per fles
Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie
Smaak | Complex, krachtig en vol | |
Land | Spanje | |
Streek | Granada | |
Druif | Cabernet Sauvignon, Syrah, Tempranillo | |
Domein | Bodega Mendez Moya |
Alcohol | 12,5% | |
Spijs | Biefstuk | |
Inhoud | 75 cl | |
Classificatie | Vino de la tierra | |
Houtgerijpt | Nee |
“Donker fruit, leer, wat droog en streng, een zekere somberheid, maar daarnaast ook die fraaie heldere puurnatuurtoets, die schone zuren.”
Vino de la Tierra Altiplano de Sierra Nevada. Nee, wij hadden er ook nog nooit van gehoord. Maar daar, op 1200 meter hoogte, heeft Méndeze Moya zijn wijngaarden. Deze Seis Cosechas maakt hij van zes verschillende oogsten = 2016 t/m 2021 – éen wijn. en natuurwijn. Geen sulfiet. Wel 18 maanden hout. Apart, net wat u zegt. Aparte wijn dan ook. Donker fruit, leer, wat droog en streng, een zekere somberheid, maar daarnaast ook die fraaie heldere puurnatuurtoets, die schone zuren.
Lees meerWie bedenkt het om 6 verschillende jaargangen van dezelfde houtgelagerde wijn te blenden tot een jaartalloze wijn? José Mendez Moya dus. Hij is een ecologische wijnmaker in hart en nieren. Eigenzinnig, zorgvuldig en met veel passie en geduld maakt hij aan de noordkant van de Sierra Nevada, natuurwijnen van superieure kwaliteit. Met groot respect voor de natuur verzorgt hij zijn wijngaarden en begeleidt hij het vinificatieproces. Dat proef je terug in zijn pure, ongeklaarde, ongefilterde wijnen, zonder toevoegingen van gisten, sulfiet, zuren etc.. In de eenvoud toont zich de meester, want zijn sulfietarme wijnen (met minder dan 1 mg/l die vrijkomen bij het vinificatieproces) zijn toch stabiel. Daarmee maakt hij een lange neus naar zijn behoudende leermeesters op de opleiding.
Lees meerVoordeel van niet klaren, niet filteren en geen extra sulfiet is dat de wijn zeer puur van smaak is en mensen die last hebben van sulfiet, deze wijn zonder problemen kunnen drinken. Nadeel van geen extra toegevoegde sulfiet is dat de wijn sneller oxideert als de fles eenmaal open is. Als u van de geopende wijn ook nog de volgende dag wilt genieten, voorkom dan dat er zo weinig mogelijk zuurstof bij kan. Karafeer / Decanteer de wijn niet. Doe meteen weer de kurk op de fles nadat u er een glas/glazen van heeft uitgeschonken. Bewaar het restant in de koelkast voor de volgende dag. Aangezien de wijn ongeklaard en ongefilterd is, zit er onderin de wijn depot. Voorzichtig uitschenken dus, niet decanteren. Het is geen probleem om ongeopende flessen nog enkele jaren te bewaren.
Lees meerUnieke wijnen van meer dan 50 zorgvuldig gekozen wijnwinkels.
John – Amsterdam:
“De Peruaanse wijn die ik besteld had overtrof mijn verwachtingen. Dankzij de snelle levering had ik voor onverwachte gasten een verrassing.”
Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00