Wijnen van de Carrasquín druif

In Asturië, Spanje, gedijen de Carrasquin wijnstokken. Deze minder bekende rode druif wordt met zorg verbouwd in een regio bekend om haar appelcider, kaas en indrukwekkende wijngaarden. De koelere, vochtige omstandigheden vormen een uitdaging, maar resulteren in verleidelijke Carrasquin wijnen.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8
Blauwe druiven
De sterke wijnstokken van de Carrasquin druif staan op een rotsachtige leembodem en op steile hellingen van het Spaanse hoogland. Het verbouwen van wijn in dit landschap vergt kunde en kennis. De Spanjaarden refereren naar Viticultura Heroica, heldhaftige wijnbouw om de werkomstandigheden te benoemen.

Rijping

Vaak worden Carrasquin wijnen op traditionele wijze gemaakt. De druiven worden handmatig geselecteerd. Enkel de hoogste kwaliteit druiven worden gebruikt voor de productie van Carrasquin wijnen. Het op blote voeten geperste sap wordt vergist met natuurlijke gisten. Daarna gaat de wijn op Frans-Amerikaanse eikenhouten vaten om te rijpen.

Licht en elegant

De donkere schil van de Carrasquin druif staat in contrast met de lichte pigmentatie van het sap. De Carrasquin wijnen zijn bleek robijnpaars met op de voorgrond fruitige aroma’s van verse veenbessen met heldere aardse en kruidige tonen. Op de achtergrond stoffige leerachtige aroma’s. Ontdek ook hints van asperges. Ondanks de lichte en heldere kleur van de wijn zijn de tannines en de zuurgraad goed gebalanceerd. Deze wijnen zijn fris fruitig, het zijn heerlijk verfrissende zomerwijnen.
Andere rijk gekleurde druivensoorten, zoals Verdejo Nero en Albarín tinto zorgen voor de diepe kleur in assemblage wijnen met de Carrasquin druif en complimenteren met kracht en textuur.

WIjn-spijs combinaties met Carrasquin

Proef Carrasquin wijn met Bourgondische gerechten zoals

● Gepocheerde kip met harissa saus (rosé)
● Gemarineerd varkensvlees met mosselen, ui, knoflook, tomaten en paprika’s (rosé)
● Gestoofd lamsvlees van de barbecue met rozemarijn, geroosterde knoflook (rood)

Scroll naar boven