Wijnen van de Garnacha Blanca druif

De Garnacha Blanca druif staat bekend om haar aromatische karakter en frisse citrus- en tropische fruittonen. Geniet van de levendige zuurgraad en de elegante, minerale afdronk die deze druif zo geliefd maakt.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Garnacha Blanca

Witte druiven
De stevige wijnstokken doen het goed op droge bodems in de Spaanse wijngebieden Terra Alta en Aragon, maar ook in Kroatië en Italië doen de Garnacha Blanca wijnstokken het goed.

Zijdezacht

Buiten Europa worden de Garnacha Blanca wijnen in Australië, Zuid- Afrika en het zuiden van de Verenigde Staten geproduceerd. De middelgrote trossen produceren bessen met een gematigde zuurgraad en met een hoog alcoholgehalte. Vaak zijn de Garnacha Blanca wijnen zijdezacht en heerlijk sappig.

Weelderig groen

De kenmerkende groene tonen van de Garnacha Blanca komen vrijwel in alle voorbeelden sterk naar boven. Ontdek aroma’s van onrijpe mango’s, groene appels, peer of witte perzik, met subtiele smaken van kamperfoelie en komijnzaad. Deze smaken en tonen worden voller wanneer de Garnacha Blanca wijnen gerijpt zijn op eikenhout. Ziltige tonen en sappige peren wisselen af met amandel en groene kruiden.

Goudgele wijnen

De Garnacha Blanca wijnen zijn ontvankelijk voor oxidatie en worden om het bewaarprofiel te verlengen vermengd met assemblage partners zoals Pansa Blanca of Sauvignon Blanc. Niet alleen droge, maar soms ook mousserende wijnen worden met de Garnacha Blanca gepresenteerd. Omdat de Garnacha Blanca druif zo goed tegen droesemcontact bestendig is kunnen de wijnen een zijdezacht textuur met complexe aroma’s vertonen. De goudgele wijnen bevatten aroma’s van bloemen en groene citrus met een subtiele minerale afdronk.

Wijn-spijs combinaties met Garnacha Blanca

Geniet van volle kruidige Garnacha wijnen fris, maar niet koud, bij verfijnde – en slow cook gerechten zoals:
● Gekruid lamsvlees
● Gamba’s met knoflook
● Geroosterde bloemkoolsteak

Scroll naar boven