Wijnen van de Albillo druif

In Ribera del Duero groeit Albillo, een witte druif geteeld langs de rivier de Duero. Dit rotsachtige gebied biedt een prachtig schouwspel van wijnstokken op glooiende vlaktes, gedijend in zowel het frisse klimaat van Asturië en Galicië als het droge continentale klimaat rondom Madrid en Ávila.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8
Witte druiven
De zachtheid die de Albillo druif aan haar wijnen toevoegt heeft ze te danken aan de hoge hoeveel glycerine in de most, het druivensap verkregen net na het persen van de druiven, die bijdraagt tot een vollere, aangename textuur van de wijn.

Tropische tonen

De witte druivensoort produceert droge wijnen met tropische tonen en lichte aroma’s, en met een rijk mondgevoel. De ideale assemblage partner zijn meer aromatische druivenrassen, zoals Verdejo en Albariño, Garnacha, of Tempranillo. Ontdek fijne droge wijnen met zachte zuren, een parfumpalet van bloesems, tijm en papaja

Herkomst

Mogelijks kent de Albillo druif haar herkomst uit de sherry streek in het zuiden van Spanje. Uit DNA onderzoek is gebleken dat de Albillo druif verwant is aan de Italiaanse Prié, al is het niet duidelijk welke druif aan de wieg staat van de andere. De Albillo wijnstokken hebben voldoende zonlicht nodig, gedijen echter goed in een frisser klimaat met harde bodem en komen hoofdzakelijk in Spanje, slecht enkele wijngaarden in Portugal verbouwen een kleine hoeveelheid Albillo wijnen.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Albillo

Laat een fles Albillo wijn je smaakpapillen veroveren met bekoorlijke gerechten.

Lekker bij:

● Gevulde piquillo paprika’s
● Gebakken courgette bloemen
● Visgerechten schaal- en schelpdieren
● Blauwe (Asturiaanse) kazen
● Aziatische keuken

Scroll naar boven