Arraez La Madriguera Merseguera | Spanje | gemaakt van de druif Chardonnay
Arraez La Madriguera Merseguera | Spanje | gemaakt van de druif Chardonnay

Arraez La Madriguera Merseguera

2022

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Spanje
Spanje, Valencia
Chardonnay

13,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Merseguera in de hoofdrol

Deze wijn is gemaakt van de autochtone druif merseguera uit Valencia, die als kenmerk heeft dat-ie verfrissende en delicate wijnen voortbrengt. Dat geldt ook voor onze La Madriguera. De wijn heeft een bleekgele kleur. De frisse en rijke aroma's doen ons denken aan wit vruchtvlees en bloemen zoals oranjebloesem, lelies en limoenen. In de mond rijk (rijp fruit), rond en toch fris, tikje ziltig en met een héél licht bittertje.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Spanje
Streek Streek Valencia
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Arraez
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsFruits de mer
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Ook konijnen zijn er dol op

Op het etiket van deze La Madriguera Merseguera zie je een konijn, maar als je goed kijkt óók een konijnenhol. La Madriguera betekent dan ook konijnenhol in het Spaans, ‘t is maar dat je het weet. Konijnen genoeg in de wijngaarden en die zijn dol op druiven. Volgens eigenaar en wijnmaker Toni Arraez van de hippe bodega Arraez het beste bewijs van de kwaliteit van zijn druiven.

Lees meer

Bodega Arraez

Bodega Arráez maakt “wijnen om het leven te drinken”, aldus eigenaar Toni Arráez. Het 68 jaar oude familiebedrijf richtte zich in de beginjaren op het maken van bulkwijnen. In 2007 transformeerde Toni Arráez (3e generatie) het familiebedrijf in een eigentijdse moderne bodega met een eigenzinnige, experimentele en innoverende kijk op het wijnvak. Dat zie je o.a. terug in het duurzame ontwerp van de nieuwe bodega, de type wijnen van alleen lokale druivenrassen en de hippe manieren waarop de bodega zichzelf en hun wijnen presenteert. Een lancering van een nieuwe wijn vond bijvoorbeeld plaats in een plaatselijke tattoo shop. De opvallende fleslabels zijn gemaakt door een inmiddels veelgevraagde artiest uit de streek.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven