Bodega Vetas Junior | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot
Bodega Vetas Junior | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot

Bodega Vetas Junior

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje,
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot

14,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Natuurwijn vol fruit en karakter

De Bodega Vetas Junior is een rode natuurwijn zoals je wilt dat een natuurwijn is. De droge rode wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot druiven. Het is een zeer aangename natuurwijn door zijn mooie zuren en drogende afdronk. Het vooral fruit wat de klok slaat: rode pruim, cranberry, maar ook kaneel, witte peper en aroma's van sigarenkistje.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek
Druif Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Domein Domein Bodega Vetas
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsFazant
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Ambachtelijke wijn

Heel verrassend en anders dan wat je tegenkomt in de omgeving van Ronda en de rest van de D.O. Sierras de Malaga. Omdat deze wijn met veel toewijding is gemaakt door de familie Vetas proef je de ambacht en liefde voor het vak. De druiven groeien zonder chemische bestrijdingsmiddelen, en worden met de hand geplukt. De wijn wordt niet geklaard noch gefilterd met als gevolg dat de wijn, zoals dat hoort bij natuurwijnen, niet kraakhelder is, maar tegelijkertijd wel alle smaakelementen van het fruit volledig tot zijn recht komen. Houd je van natuurwijn en vind je het belangrijk dat het wijn maken gebeurt met respect voor de natuur dan ben je met deze Bodega Vetas Junior bij Felixvinos aan het juiste adres.

Lees meer

Het wijnhuis

Bodega Vetas is een op en top familiebedrijf. Vader en naamgever Manuel Vetas, diens echtgenote en zoon en dochter zijn de mensen die hun leven in het teken hebben gesteld van het maken van mooie wijnen. In de nabije omgeving van Ronda hebben ze al een tijdje een bodega, opgericht door Manuel die het wijnmaken heeft geleerd in de Bordeauxstreek. En ook daar vandaan de Petit Verdot druif heeft meegenomen naar het zuiden van Andalusië. Zijn wijnstokken groeien fantastisch op de rijke grond van Ronda, op 700 meter hoogte met een groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur, waardoor de druiven lang en mooi kunnen rijpen.

Lees meer

Beperkte oplage

Het wijnhuis heeft een heel kleine productie en kent, totdat Felixvinos in contact kwam met hen, geen andere afzetmarkt dan de directe omgeving van Malaga: een aantal restaurants en winkels in Ronda en Malaga verkochten de wijnen van Bodega Vetas, en that was it. Felixvinos maakt nu deze bijzondere wijnen van een bijzonder wijnhuis beschikbaar voor de Nederlandse liefhebber.

Lees meer

Wijn spijs combinatie

Deze Bodega Vetas Junior smaakt zeer goed bij rundvlees, kalfsvlees, wild en gevogelte. Hij smaakt het beste tussen 12°C – 14°C.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven