Boschendal 1685 rosé

Verkoop door: KE Trading | Categorie: Rose

Stille Champagne

Sssst….. Een “stille champagne” afkomstig van het historische Boschendal estate. Gemaakt van de klassieke champagne-blend Chardonnay en Pinot Noir, maar dan zonder bubbels. Een elegante wijn met finesse wat fantastisch combineert met uiteenlopende gerechten. Aantrekkelijke diepe gouden kleur met een kopertint. De Chardonnay druif domineert en zorgt voor de geur en smaak van steenvruchten en peer. De Pinot Noir voegt fruit en elegantie toe met hints van aardbeien en tonen van rijp rood fruit. De houttonen geven een elegante en licht kruidige smaak aan deze originele blend gemaakt van de 2 druiven, welke ook gebruikt worden voor de traditionele champagnes. Een “stille champagne” dus!

Het wijnhuis

Boschendal ligt tussen de bergen Simonsberg en Drakenstein op een uur rijden van Kaapstad.

Wijnhuis Boschendal bestaat al sinds 1685 en is tegenwoordig één van de meest toonaangevende wijnhuizen van Zuid-Afrika.

Lekker bij

Deze wijn redt het uitstekend alleen maar is ook heerlijk om te combineren met parelhoen filet, fruit, gerijpte kazen, oesters of gegrilde verse vis.

Zuid-Afrika
Chardonnay, pinot noir
2017
Bleek, droog en fris

Online wijn bestellen van KE Trading

KE Trading South African Wines importeert sinds 2001 Zuid-Afrikaanse kwaliteitswijnen. Eugène van den Broek en Karl Diedericks (van origine Zuid-Afrikaan) brengen een aantal zorgvuldig geselecteerde wijnen op de Nederlandse markt.…

Bekijk het assortiment