Château Haut-Ferrand

Verkoop door: Bensdorp Wijnen | Categorie: Rood

Prachtige blend van grote klasse!

De Chateau Haut-Ferrand, Pomerol is krachtig maar rond met al mooi afgeronde tannines en een heerlijk lange afdronk. Een heerlijke blend van 80% Merlot en 20% Cabernet Franc. Na de macération rijpt de wijn 18 maanden op eikenhouten vaten. Hiervan wordt 1/3 jaarlijks vernieuwd. Op en top Pomerol, genieten dus!

De wijngaard

De wijngaard van Château Haut-Ferrand beslaat ongeveer 4,5 hectare en bestaat uit verschillende stukken land gekocht vanaf 1970, gelegen in de buurt van de Pomerol-kerk. De druiven (80% Merlot en 20% Cabernet Franc) worden geteeld op de meest magnifieke terroirs van de appellation. Terroirs zijn gelegen in het centrale en noordelijke deel van het Pomerol-plateau, waar de bodem bestaat uit grind en klei. Er wordt met de grootst mogelijke zorg aandacht besteed aan de wijnstokken en de oogst.

De Château Haut-Ferrand bij het eten

De rijpe fruitige aroma’s geven deze wijn elegantie en harmonie. De wijn smaakt heerlijk bij rood vlees, wild, oude kazen en truffel.

Frankrijk
Cabernet franc, merlot
2009
Intens, rond en romig

Online wijn bestellen van Bensdorp Wijnen

Het grootste gedeelte uit het mooie assortiment van Bensdorp Wijnen uit ’s-Hertogenbosch bestaat uit eigen import. De enthousiaste en kritische wijnkoper Wouter Bensdorp importeerde zijn wijnen bij de start in…

Bekijk het assortiment