Domaine de l'Engarran La Lionne rouge | Frankrijk | gemaakt van de druif Cabernet Franc
Domaine de l'Engarran La Lionne rouge | Frankrijk | gemaakt van de druif Cabernet Franc

Domaine de l'Engarran La Lionne rouge

2019

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Frankrijk
Frankrijk, Languedoc-Roussillon
Cabernet Franc

10,75

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Prijswinnende wijn 

Veelvuldig bekroonde wijn: de Domaine de l’Engarran, La Lionne rouge. Deze gemakkelijk toegankelijk wijn van het landgoed Engarran heeft een boeket van smaken, bestaande uit aardbeienjam, witte peper en een vleugje van de iris. Het kreupelhout domineert, met fluweelzachte tannines. Het gehemelte onthult een cocktail van rood en zwart fruit, met cacao omlijst.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Languedoc-Roussillon
Druif Druif Cabernet Franc
Domein Domein Domaine de l’Engarran
AlcoholAlcohol
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGP
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

3e generatie vrouwelijke wijnmakers

Op het Château de l’Engarran uit 1632 wordt al meer dan 300 jaar wijn gemaakt. Het is een prachtig Château en een officieel historisch monument aan de rand van Montpellier. De dagelijkse gang van zaken staat onder leiding Diane Losfelt, derde generatie vrouwelijke wijnmaker! Wijn maken is allang geen ‘mannenberoep’ meer, maar dat op dit Château al drie generaties vrouwen de scepter zwaaien, is redelijk uniek. Om hier bij stil te staan hebben de dames een aantal jaar geleden een speciale wijn gemaakt: ‘Dames’ de l’Engarran. Later kreeg deze wijn het huidige etiket met de leeuwin erop: “La Lionne”. Bekijk ook de wijn waar het allemaal mee begon: de Château de l’Engarran rouge. Het is een volle rode wijn van liefst 5 druivensoorten: Cabernet Franc, Merlot, Mourvèdre, Carignan en Syrah.

Lees meer

De Domaine de l’Engarran, La Lionne rouge en spijs

Deze veelzijdige wijn past bijna bij alles.  Drink de wijn eerst per glas, als aperitief met vrienden.  Aan de familietafel, harmonieert hij met eend in al zijn vormen, ham, barbecues,  Marokkaanse tagines en tot slot bij chocoladetaart, aardbeien en harde kaas.

Lees meer

Bekroonde wijn

De wijn staat met maar liefst drie sterren vermeld in de gezaghebbende Franse wijngids Guide Hachette. Guide Hachette & Médaille d’Or Concours Général Agricole & 14/20 Guide Bettane & Deseauve: 3 sterren 2014,  1 ster 2015.  De wijn is in juli 2009 uitgeroepen tot een van 100 ‘beste Vin de Pays d’Oc in Nederland’!  In 2014 werd de wijn verkozen tot de een van de 20 beste Pays d’Oc en kreeg een Coup de Coeur du Grand Jury! Deze 2018 krijgt een Vivino-score van 3,9 (****).

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven