Du Toitskloof Chardonnay | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Chardonnay
Du Toitskloof Chardonnay | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Chardonnay
De Grote Hamersma score 8.5

Du Toitskloof Chardonnay

2021

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Breede Rivier vallei
Chardonnay

8,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Chardonnay met subtiele houtaroma’s

Deze fruitgedreven Du Toitskloof Chardonnay komt tot leven met citrus- en limoensmaken in de neus. Gedroogde perziken, geroosterde hazelnoten, vanille en subtiele houtaroma's dragen bij aan het gehemelte van deze goed gebalanceerde wijn.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Breede Rivier vallei
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Du Toitskloof Cellar
AlcoholAlcohol14,3%
SpijsSpijsAsperges
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Vinificatie

De druiven zijn afkomstig van geselecteerde wijngaarden, gelegen tegen de koele berghellingen met alluviale, zanderige bodems. Om zo koel mogelijk bij de wijnkelder aan te komen, worden de druiven s’nachts geoogst bij een rijpheid van 23º tot 24º Balling en getransporteerd in lagen van droog ijs, ook om het contact met zuurstof te minimaliseren. Na het crushen wordt het sap 24 uur op de schil gehouden voor een optimale smaak extractie. Hierna wordt uitsluitend het sap wat vrij uitloopt overgepompt in rvs tanks, waarna er speciale gist aan wordt toegevoegd. 50% van het sap wordt gefermenteerd in Franse eiken vaten de rest op rvs tanks. Na de fermentatie wordt de wijn 4 maanden verouderd op Franse eiken vaten, waarna deze wordt gebotteld. 

Lees meer

Het wijnhuis Du Toitskloof

Genieten van een geweldig glas wijn uit een van de beste wijnstreken van Zuid-Afrika en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld? Dat kan, door de wijnen van Du Toitskloof uit de Breedekloof-vallei te drinken. Dit dynamische en innovatieve bedrijf was een van de eerste Fairtrade-geregistreerde wijndomeinen van Zuid-Afrika en zorgt vandaag de dag voor een aanzienlijke verbetering van de levensstandaard van zo’n 2000 werknemers. De geschiedenis van dit relatief jonge bedrijf begon in 1962. Du Toitskloof werd als coöperatie opgericht door zes vooruitstrevende wijnboeren. Aanvankelijk was het bedrijf gericht op de productie van bulkwijnen, na verloop van tijd werd de focus verlegd naar het maken van gebottelde kwaliteitswijnen. Inmiddels is Du Toitskloof uitgegroeid tot een grote en belangrijke speler op de Zuid-Afrikaanse en internationale wijnmarkt. Het bedrijf telt maar liefst 13 leden, die met elkaar 22 wijngoederen bezitten.

Lees meer

Lekker bij

Trakteer uw dinergasten op gebraden kip met rozemarijn en braai-aardappels in eendenvet. Chardonnay is de meest voedselvriendelijke wijn die er is, net zo thuis bij breyani en ingemaakte vis als bij perlemoen of chique rivierkreeftsalade. Resterende suiker 4,8 g / l – PH 3.40 – Totaal zuur 6,1 g / l – Alcoholpercentage 14,3%

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven